Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CARİ AÇIK REKOR KIRDI | Nureddin Nebati: Rotamız doğru, yolumuz açıktır

Bakan Nureddin Nebati’ye göre enflasyon düşüş eğilimine girdi


Merkez Bankası’nın verilerine göre yılın ilk 2 ayında cari açık 18,8 milyar dolar olarak gerçekleşti! 12 aylık cari açık ise 55,4 milyar dolar ile son 10 yılın rekorunu kırdı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye göre ortada hiç bir sorun yok. İthalat rakamlarını görmezden gelen Nebati, “Rotamız doğru, yolumuz açıktır.” diyor.

Nureddin Nebati’nin Merkez Bankası’nın ödemeler dengesine ilişkin verileri açıkladıktan sonra yaptığı sosyal medya paylaşımında kullandığı ifadeler şöyle:

Türkiye Ekonomi Modeli ile rotamızı çizdik, emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Başta turizm olmak üzere ekonomimize döviz kazandıran hizmetleri ve ihracatı önceleyen bir anlayışı koruyoruz.

Cari dengemiz, 6 Şubat’taki deprem felaketlerine rağmen beklentiler doğrultusunda gerçekleşti. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı 834 milyon dolar fazla verdi. Mart 2023 itibarıyla ekonomimizin yıllık ihracatı 255,7 milyar dolara ulaştı.

Çalışıyor, üretiyor, ihraç ediyoruz. Bu sayede istihdamımız artıyor, işsizlik azalıyor. Küresel salgının ardından 6,4 milyon insanımız istihdama katıldı. İstihdamda 31 milyon 460 bin kişiye ulaşmış durumdayız. Depremlerin yaşandığı Şubat ayında genç nüfusta işsizlik bir önceki aya göre 0,7 puan azalarak yüzde 19,2’ye geriledi.

Özetle rotamız doğru, yolumuz açıktır. Enflasyondaki düşüş üretimle, ihracatla ve istihdamla kalıcı hale geliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version