Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Burkina Faso’da orduya cihatçılar saldırdı: 33 asker öldü

Burkina Faso'da orduya cihatçılar saldırdı: 33 asker öldü


2015’ten bu yana komşu ülke Mali’deki El Kaide ve IŞİD bağlantılı grupların saldırıların hedefi olan, dünyanın en yoksul ülkelerinden Burkina Faso’da bir müfrezeye yapılan saldırıda 33 askerin öldürüldüğü duyuruldu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gourma eyaletinde konuşlu askeri birliğin kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırıya uğradığı duyuruldu. Açıklamada, çıkan çatışmada 40 saldırganın etkisiz hale getirildiği buna karşın 33 askerin öldüğü ve 12 askerin de yaralandığı belirtildi.

Burkina Faso, son on yılda komşu Mali’den yayılan, binlerce kişiyi öldüren ve 2 milyonu aşkın kişiyi yerinden eden şiddetli bir cihatçı isyanla mücadele eden birkaç Batı Afrika ülkesinden biri. Ülkede şiddet olayları son aylarda arttı.

Silahlı kuvvetler, isyanla mücadele sırasında sivilleri ayrım gözetmeksizin öldürmekle de suçlanıyor. Birleşmiş Milletler’e göre, geçen hafta Burkina Faso’nun kuzeyindeki bir köye düzenlenen baskında ordu üniforması giymiş kişiler en az 150 kişiyi öldürdü. Askeri hükümet dün saldırıyı kınamış ve olayları araştıracağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version