Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde’ çıkartmasının tasarımcısı gözaltına alındı

'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' çıkartmasının tasarımcısı gözaltına alındı


Artı Gerçek – Yüksek enflasyonu ve alım gücünün düşmesini protesto eden bir grup tarafından marketlerdeki bazı ürünlere yapıştırılan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun” çıkartmalarının tasarımcısı Mahir Akkoyun, gözaltına alındı.

Görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü duyurdu. Akkoyun, “Gözaltına alınıyorum. Konak güvenlik şube” dedi.

GEREKÇE ‘TANIDIK’: CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya ise ANKA’ya açıklamasında, “Gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında” dedi.

Kaya, ““Mahir bu sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı, gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında. Savcı mevcutlu istediği için adliyeye geçecek. Mahir’in paylaşımlarında herhangi bir suç yok, Cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşmamış durumda ama yine de Mahir şu an gözaltında, birçok kurumdan da insan destek olmaya geldi Mahir’in yanındayız” ifadelerini kullandı.

ETİKETLERDE NE VAR?

Akkoyun’un tasarladığı ve market raflarında dün çok sayıda ürüne yapıştırılan çıkartmalarda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğrafları görülüyordu. Çıkartmaların üzerinde de, “Bu ürün pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” ve “Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı” yazıları yer alıyordu.

Kampanya sosyal medyada ses getirmiş, tasarımcı Akkoyun çıkartmalardaki görselleri kendisinin hazırladığını belirtmişti.

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version