Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde’ çıkartmaları tasarlamıştı; gözaltına alındı

‘Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde’ çıkartmaları tasarlamıştı; gözaltına alındı


‘Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde’ çıkartmaları tasarlamıştı; gözaltına alındı
Marketlerde ve mağazalarda ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan ‘Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde’ çıkartmalarını hazırlayan tasarımcısı Mahir Akkoyun, gözaltına alındığını duyurdu. Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldü. Akkoyun, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece ‘adli kontrol’ şartı ile serbest bırakıldı.

Gazeteci Nevşin Mengü, konuyla ilgili paylaşımında, “Gözaltına alınan Mahir Akkoyun ( @mahirgra ) hakkında iki dosya var. Biri Cumhurbaşkanına hakaret; biri de 298 sayılı kanunun 151/1 151/2 maddeleri, özetle seçimin düzenini bozma, asılsız şayia çıkarma ile suçlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Mahir Akkoyun’un tasarımları market ve mağazalarda ürünlerin etiketlerinin üzerine yapıştırılmaya başlanmıştı. Söz konusu stikerların üzerinde Bahçeli ve Erdoğan’ın resimleri bulunuyordu. Çıkartmaların üzerinde de, “Bu ürün pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” ve “Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı” yazıları yer alıyordu.

Şöyle stickerlar tasarladım.

İnsanların enflasyonla ve hayat pahalılığıyla en çok yüzleştikleri yerler olan marketlerde, manavlarda, pazarlarda ve alışveriş merkezlerinde yer alan ürünlere ve ürün rafları gibi yerlere yapıştırılsın diye. pic.twitter.com/YpWtjYAMDT

— mahirgra (@mahirgra) April 5, 2023

MERAL AKŞENER’DEN DESTEK: 37 GÜN KALDI 

İYİ Parti lideri Meral Akşener de Mahir Akkoyun’a destek verdi. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu sabah, tasarımları yüzünden Mahir Akkoyun gözaltına alındı. Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz. Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak. Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız! Sadece 37 gün kaldı.” ifadelerini kullandı.

Bu sabah, tasarımları yüzünden Mahir Akkoyun gözaltına alındı.

Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz.

Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak.

Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız!

Sadece 37 gün kaldı. https://t.co/SQx7ojyphk

— Meral Akşener (@meral_aksener) April 7, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version