Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Botan seçim turu Hezex’te: Yeni bir hayatı kuracağız

Botan seçim turu Hezex'te: Yeni bir hayatı kuracağız


ŞIRNEX – Yeşil Sol Parti’nin Botan seçim turunun kolu, Hezex’te binlerce kişi tarafından karşıladı.  

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Türkiye ve Kurdistan kentlerinde başlattığı seçim turunun Botan kolu, Şirnex’ın Hezex (İdil) ilçesine geçti. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in de aralarında olduğu heyeti, Hezex girişinde partililer ve milletvekili adayları karşıladı.   

Heyet ardından Hezex Turgut Özal Mahallesindeki seçim irtibat bürosunun önüne geçti. Burada yüzlerce kişi “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganı eşliğinde heyeti karşıladı. Heyet ardından kitle ile beraber zılgıtlar eşliğinde halaya durdu. 

 

‘SAVAŞ ONLARI KURTARMAYACAK’

 

Seçim bürosunda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, Kürt halkının duruşu ve mücadelesi ile ayakta kaldığını dile getirerek, “Bu savaş politikasıyla tecrit politikasıyla bizleri bitireceklerini sananlar kendileri bitiyorlar. 14 Mayıs’ta gidecekleri günün işaretidir” dedi. AKP-MHP ittifakının her yerde Kürt halkına saldırılar gerçekleştirmek istediğini kaydeden Aydeniz, “Bilsinler ki, savaş da onları kurtarmayacak. Kürt coğrafyasında kirli savaşla başarıya ulaşmak istiyorlar. Ama savaş da onları kurtarmayacak” ifadelerini kullandı. 

 

EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, kayyım politikasını ve Kürt siyasetçilerin tutuklanmasını eleştirerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz kardeşliği böyle anlamıyoruz. Sınır ötesine operasyon istemiyoruz. Biz Erdoğan’ın her gün sınırı geçmekten bahsetmesini istemiyoruz. Biz bu ülkede bir açlık sınırı var. Erdoğan gücün yetiyorsa gel bu ülkedeki açlık sınırını geç. Eğer açlık sınırını geçemiyorsan, sınırları geçmekten bahsetme.” 

 

‘HESAP SORACAĞIZ’

 

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın ise, seçim startını verdikleri gün Deniz Poyraz’a söz verdiklerini belirterek, “Görülmemiş hesabımızı 14 Mayıs’ta görme sözü verdik. Ant olsun ki görülmemiş hesabımızı soracağız. Dün Nusaybin ve Kızıltepe’de sorduk. Yarın da 14 Mayıs’ta soracağız” dedi. 

 

‘YENİ HAYATI KURACAĞIZ’

 

AKP-MHP’nin “Beyaz Toros ittifakı” kurduğunu kaydeden Akın, bu İttifakı yıkacaklarını söyledi. 14 Mayıs’tan sonra demokratik, ekolojik bir iktidarı kuracaklarını kaydeden Akın, “Birinci işimiz bu saray rejimini göndermek” dedi. Gelirleri adaletli bir şekilde halka dağıtmayı esas aldıklarını dile getiren Akın, “14 Mayıs’ta saray rejimini göndereceğiz. Arkasından 15 Mayıs’ta gerçek anlamda demokratik Cumhuriyeti kurmak için üçüncü yola destek vereceğiz. Yeşil Sol Parti’nin logosu bilgi ağacı. Bu ağacın etrafında toplanan irade Türkiye’nin tekçi politikasını reddederek, yeni bir hayatı kuracağız” diye konuştu. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version