Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BM, İsrail’in saldırılarını durdurmak için sorumluluk almalı

BM, İsrail'in saldırılarını durdurmak için sorumluluk almalı

Serbest Görüş Dış Haberler

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail Ordusu’nun işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik saldırıları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

İİT, resmi sitesinden yaptığı açıklamada, bugün Batı Şeria’nın Nablus kentinde iki Filistinlinin öldüğü saldırılara değindi ve şu ifadeleri kullandı:

“İşgal altındaki Nablus kentine yönelik saldırılarda iki Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistin halkına yönelik bu suçlardan ve tekrarlayan saldırılardan tamamen İsrail sorumludur.”

İslam İşbirliği Teşkilatı ayrıca uluslararası toplulukları sorumluluk almaya çağırdı ve Birleşmiş Milletler’e seslendi: “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Filistin halkına uluslararası koruma sağlamalı ve İsrail’in suçlarına karşı sorumluluk almalıdır.”

Filistin Sağlık Bakanlığı, bugün, İsrail Ordusu’nun saldırıları sonucu, Nablus şehrinde 2 Filistinlinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Geçtiğimiz ay, İsrail Ordusu’nun saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu, onlarca Filistinli öldürülmüş yüzlercesi yaralanmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version