Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birçok siyasi ve oyuncunun ücretsiz ‘mavi tik’leri kaldırdı

Birçok siyasi ve oyuncunun ücretsiz 'mavi tik'leri kaldırdı


Artı Gerçek – SpaceX, Tesla ve Twitter’ın CEO’su ABD vatandaşı milyarder girişimci Elon Musk, Twitter’da ücretsiz alınan ‘onaylı hesap’ uygulamasını kaldırdı.

Daha önce ‘mavi tik’li hesapların tamamen kaldırılacağını açıklayan Musk, Twitter Blue için 8 ABD Doları ücret ödemeyen eski hesaplardan doğrulanmış onany işaretlerinin tamamını kaldırdı. Türkiye’den bir çok oyuncu ve siyasının de aralarında oldu hesaplar ‘mavi tik’lerini kaybetti.

Twitter’da mavi tikini kaybeden siyasiler şöyle:

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, AKP Milletvekili Mahir Ünal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP Genel Merkez hesabı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan

Siyasilerin yanı sıra Okan Bayülgen, Ata Demirer, Şahan Gökbakar, Zafer Algöz ve T24 haber sitesi de ‘mavi tik’ini kaybeden hesaplar arasında yer alıyor.

DEMİRTAŞ: PARA ÖDEMESİ GEREKEN SİZLER OLMALISINIZ, AYDA 7 DOLARA NE DERSİN?

HDP’in eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter’ı satın aldıktan sonra mavi tik uygulamasını paralı hale getirmek isteyen Elon Musk’a “Siz patronlar, kullanıcılar üzerinden zaten para kazanıyorsunuz. Para ödemesi gerekenler sizler olmalısınız” diye seslenmişti.

Kendisi de mavi tikli hesap sahibi olan Demirtaş, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Selam Elon! Platformu satın alır almaz mavi tikle uğraşman hoş değil. Siz patronlar, kullanıcılar üzerinden zaten para kazanıyorsunuz. Dolayısıyla para ödemesi gerekenler sizler olmalısınız. Ayda 7 dolara ne dersin?” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN AYRICALIK İSTEMİŞTİ

Birçok siyasinin onaylı hesabından mavi tikler kaldırılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyipo Erdoğan’ın hesabının onayı alınmadı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra yaptığı ilk açıklamalardan birinde, daha çok kamuyu ilgilendiren paylaşımlar yapan kişilere verilen mavi tik (mavi onay rozeti) için aylık 8 dolar ücret almayı planladığını söylemişti. Musk ücretin ülkeden ülkeye değişebileceğini belirterek “Bu yöntemle içerik üreticilerini ödüllendirmesi için Twitter’a bir gelir kapısı açılacak” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aylık 8 dolar istenecek uygulama için “Belki biz farklı olabiliriz” demişti.

Katıldığı bir ortak canlı yayında Musk’ın bu hamlesine dair soru yöneltilen Erdoğan, Elon Musk ile uzun süredir görüşmediğini belirtip, mavi tik meselesi için de “Belki biz farklı olabiliriz. Elon Musk ile de bu konuda bir diplomasi yürütebiliriz” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version