Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bilge Yılmaz: Merkez Bankası deprem bölgesine yardım kisvesi altında Türkiye’nin geleceğini karartıyor

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, "Merkez Bankası deprem bölgesine yardım kisvesi altında Türkiye’nin geleceğini karartıyor" değerlendirmesinde bulundu.


İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, “Merkez Bankası deprem bölgesine yardım kisvesi altında Türkiye’nin geleceğini karartıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bilge Yılmaz, yaptığı Twitter paylaşımında Merkez Bankası’nın bankalara deprem bölgesine yönelik gönderdiği yeni talimatı eleştirdi. TCMB, bu hafta aldığı kararla yurt dışından deprem bölgesine sağlanacak fonlara kolaylık sağlamak amacıyla Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası’nda kotasyon yöntemiyle ve 1 hafta vadeli olarak gerçekleştirilen işlemlerin, fonların kullandırılmasına aracılık edecek bankalarla daha uzun vadelerde de gerçekleştirilebileceğini bildirmişti.

“İktidar, ülkemizin kaynaklarını çarçur etmeye hazırlanıyor”

Kararı eleştiren Yılmaz, “İktidar yine vatandaşlarımızın hassasiyetlerini kendine kalkan yaparak ülkemizin kaynaklarını çarçur etmeye hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı, iktidara geldiklerinde deprem bölgesinin öncelikleri olacağını belirttikten sonra şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası döviz karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası’nı kullanarak bankalara yüzde 8.5’dan bir yıllık finansman sağlama imkanı veriyor. Döviz rezervini tüketen Merkez Bankası, bankaları yurt dışından borçlanmaya teşvik edip buradan alacağı dövizleri seçime kadar doları tutabilmek için satmaya hazırlanıyor.

“Çok büyük şüphelerimiz var”

Söz konusu kaynağın amacına uygun ve ihtiyaç sahiplerine yönelik kullanılacağına dair çok büyük şüphelerimiz var. Koşullar net belirlenmediği için denetim de mümkün değil.”

Yılmaz, “Merkez Bankası deprem bölgesine yardım kisvesi altında Türkiye’nin geleceğini karartıyor” diye yazdı.

“Alacağı dövizleri seçime kadar doları tutabilmek için satmaya hazırlanıyor”

Bilge Yılmaz’ın Twitter paylaşımında şu değerlendirmeler yapıldı:

“İktidar yine vatandaşlarımızın hassasiyetlerini kendine kalkan yaparak ülkemizin kaynaklarını çarçur etmeye hazırlanıyor.

Bu sinsi planı sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlk olarak şunu belirtmeliyim ki, depremzedelere yardım yapılmasının en büyük savunucuyuz. İktidara geldiğimizde önceliğimiz bu olacak. Bunu bütçe kaynaklarından şeffaf, adil ve verimli bir şekilde yapacağız.

Peki iktidar ne yapıyor?

Merkez Bankası döviz karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası’nı kullanarak bankalara yüzde 8.5’dan bir yıllık finansman sağlama imkanı veriyor. Döviz rezervini tüketen Merkez Bankası, bankaları yurt dışından borçlanmaya teşvik edip buradan alacağı dövizleri seçime kadar doları tutabilmek için satmaya hazırlanıyor.

Söz konusu kaynağın amacına uygun ve ihtiyaç sahiplerine yönelik kullanılacağına dair çok büyük şüphelerimiz var. Koşullar net belirlenmediği için denetim de mümkün değil.

Kısacası Merkez Bankası deprem bölgesine yardım kisvesi altında Türkiye’nin geleceğini karartıyor.

Ama kimsenin şüphesi olmasın, Merkez Bankası’nı kullanarak ülkemizin geleceğini karartmakta sorumluluğu olan herkesten hesap soracağız.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version