Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden: İkinci dönem başkan adaylığımı yakında açıklayacağım

Biden: İkinci dönem başkan adaylığımı yakında açıklayacağım


ABD Başkanı Joe Biden, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını yakında açıklayacağını söyledi. İrlanda gezisi sırasında gazetecilere konuşan Biden, seneye yapılacak başkanlık seçimleri için, “Hesabı çoktan yaptım. Yakında duyuracağım” ifadesini kullandı.

Biden, İrlanda gezisinin, neler yapılabileceği konusunda iyimserlik duygusunu pekiştirdiğini belirterek, “Planımın yeniden aday olmak olduğunu zaten söylemiştim” dedi.

80 yaşındaki Biden ABD Başkanı Joe Biden 2024 başkanlık seçimlerinde yeniden Demokrat Parti’nin başkan adayı olmayı planladığını geçen hafta da söylemiş, ancak henüz bunu resmen açıklamaya hazır olmadıklarını belirtmişti. ABD Başkanı NBC’ye verdiği demeçte “Aday olmayı planlıyorum… ama henüz duyurmaya hazır değiliz” demişti.

Demokrat Parti’nin 2024 Başkanlık seçiminde yarışacak adayının belirlenmesi için önce parti içinde bir seçim yapılacak. Adayın benzer şekilde belirleneceği Cumhuriyetçi Parti’de eski Başkan Donald Trump da aday adaylığını açıklamıştı.Trump’ın en yakın rakibinin henüz adaylığını resmi olarak açıklamamış olan Florida Valisi Ron DeSantis olması bekleniyor.

RESMİ ADAYLIĞINI DUYURAN İSİMLER KİMLER?

Biden’ın partisi Demokrat Parti’den adaylığını resmen açıklayan ilk isim ünlü yazar Marianne Williamson olmuştu. Eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni avukat Robert F. Kennedy Jr’ın da seçimlere adaylığını resmen duyurması bekleniyor. Cumhuriyetçi Parti’den ise adaylıklarını duyuran isimler arasında eski ABD Başkan Donald Trump, ABD’nin eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, siyasetçi Steve Laffey, genç multimilyoner Vivek Ramaswamy ve iş insanı Perry Johnson yer alıyor. Trump’ın en yakın rakibinin henüz adaylığını resmi olarak açıklamamış olan Florida Valisi Ron DeSantis olması bekleniyor.

ABD SEÇMENİNİN SADECE ÜÇTE BİRİ BIDEN’I YENİDEN BAŞKAN GÖRMEK İSTİYOR

Diğer yandan CNN’in SSRS şirketine mart ayında yaptırdığı bir ankete göre ABD’li seçmenlerin sadece üçte biri Biden’ın yeniden başkan olarak görmek istediğini, çoğunluğu ise gelecek yılki seçimlerde başka bir Demokrat başkan adayı görmek istediğini söyledi. Anket, Biden’ın onay notunun yüzde 42 olduğunu ve yüzde 57’nin Biden’ı onaylamadığını gösteriyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version