Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden 2024’te ABD başkanlığına aday olacağını duyurdu

Biden 2024'te ABD başkanlığına aday olacağını duyurdu


ABD’nin Demokrat Partili Başkanı Joe Biden 2024 ABD başkanlık seçimlerinde ikinci dönemi için yeniden aday olacağını duyurdu. Ancak Biden açıklamasında resmi duyuru için “henüz hazır olmadıklarını” da söyledi. 80 yaşındaki ABD Başkanı NBC’ye verdiği demeçte “Aday olmayı planlıyorum… ama henüz duyurmaya hazır değiliz” dedi.

Son açıklama Biden’ın ikinci dönem için aday olacağına dair bir dizi işaretin sonuncusu oldu. Hem Biden hem de Başkan Yardımcısı Kamala Harris birlikte aday olacaklarını söylemişti. First Lady Jill Biden da daha önce kocasının niyetinin yeniden seçilmek olduğunu söylemiş ve resmi duyurunun ilanı için çalışıldığını belirtmişti.

NBC News’in adlarını açıklamadığı birden fazla kaynağa dayandırdığı haberine göre, üst düzey Beyaz Saray danışmanları, Biden’ın yeniden seçim kampanyasını başlatma konusunda nihai kararları vermeye hazırlanıyor. Konuyu bilen bir kaynak NBC’ye yaptığı açıklamada “Karar kısmı bitti, fakat halihazırda karar verilmiş olanı duyurmak yönündeki baskıya kızıyor” ” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti’nin 2024 Başkanlık seçiminde yarışacak adayının belirlenmesi için önce parti içinde bir seçim yapılacak. Adayın benzer şekilde belirleneceği Cumhuriyetçi Parti’de eski Başkan Donald Trump da aday adaylığını açıkladı. Trump’ın en yakın rakibinin henüz adaylığını resmi olarak açıklamamış olan Florida Valisi Ron DeSantis olması bekleniyor.

RESMİ ADAYLIĞINI DUYURAN İSİMLER KİMLER?

Biden’ın partisi Demokrat Parti’den adaylığını resmen açıklayan ilk isim ünlü yazar Marianne Williamson olmuştu. Eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni avukat Robert F. Kennedy Jr’ın da seçimlere adaylığını resmen duyurması bekleniyor. Cumhuriyetçi Parti’den ise adaylıklarını duyuran isimler arasında eski ABD Başkan Donald Trump, ABD’nin eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, siyasetçi Steve Laffey, genç multimilyoner Vivek Ramaswamy ve iş insanı Perry Johnson yer alıyor. Trump’ın en yakın rakibinin henüz adaylığını resmi olarak açıklamamış olan Florida Valisi Ron DeSantis olması bekleniyor.

ABD SEÇMENİNİN SADECE ÜÇTE BİRİ BIDEN’I YENİDEN BAŞKAN GÖRMEK İSTİYOR

Diğer yandan CNN’in SSRS şirketine mart ayında yaptırdığı bir ankete göre ABD’li seçmenlerin sadece üçte biri Biden’ın yeniden başkan olarak görmek istediğini, çoğunluğu ise gelecek yılki seçimlerde başka bir Demokrat başkan adayı görmek istediğini söyledi. Anket, Biden’ın onay notunun yüzde 42 olduğunu ve yüzde 57’nin Biden’ı onaylamadığını gösteriyor. Göç ( yüzde 35 onaylıyor), ekonomi (yüzde 37) ve silah politikası (yüzde 37) ile ilgili onay puanlarının tümü, genel onay puanının önemli ölçüde altında. Ulusal güvenlik (yüzde 44 onaylıyor) ve ABD’nin Çin ile ilişkisi (yüzde 40 onaylıyor) konusundaki sayıları, genel onay oranıyla hemen hemen aynı. Biden’ın genel duruşundan önemli ölçüde daha iyi performans gösterdiği tek konu çevre politikası ancak orada bile onaylamayanların oranı onaylayanlardan daha fazla. Ankete göre bu politikayı yüzde 46 onaylıyor, yüzde 52 ise onaylamıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version