Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beytepe’de tepki çeken yol çalışması yeniden başladı


ANKARA – Beypete Ormanı’nda ABB, Orman Bakanlığı ve Hacettepe Rektörlüğü ortaklığı ile yapılan ve tepkiler üzerine durdurulan yol çalışması, yeniden başlatıldı.

 

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Orman Bakanlığı ve Hacetteoe Rektörlüğü ortaklığıyla yapılan ve tepkiler üzerine durdurulan yol çalışması yeniden başlatıldı. ABB Fen İşleri’ne ait araçlar yolun yapıldığı alanda çalışma başlattı. 

 

ABB 2022’nin sonunda Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde yol çalışmaları başlattı. Orman Bakanlığı, Hacettepe Rektörlüğü ve ABB ortaklığında sürdürülen yol çalışmasına karşı artan tepkiler sonucunda yol çalışması durduruldu. Çalışma yürüten ABB, Hacettepe arazisi içerisinde yürüttüğü bir yol çalışmasının bulunmadığını ileri sürdü. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan fotoğraf ve görüntülerle çalışmaların akşam saatlerinde yapıldığını ortaya çıkardı ve yapılan açıklamaları da yalanlarken, ABB’ye ait araçların tepkilerden dolayı akşam saatlerinde yol çalışmasını sürdürdüğü görüldü. Söz konusu durumun ABB’nin eski AKP’li başkanı Melih Gökçek “geleneği” olarak değerlendirilmesinin ardından yol çalışması uzunca bir süre durdu. Bu süreçte de Beytepe Kampüsü’nün ormanlık alanlarına güvenlik kamerası yerleştirildi.

 

Beytepe ormanında bulunan ağaçların katledilmesi ile başlayan söz konusu yol çalışması, tepkilerin ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerine ait araçların çalışmalarıyla yeniden başlatıldı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version