Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BES, SGK emekçilerine dair taleplerini açıkladı


HABER MERKEZİ – BES, SGK emekçilerinin yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için taleplerini açıkladı. 

 

Büro Emekçileri Sendikası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için birçok kentte açıklama yaptı. BES Amed Şubesi, Yenişehir ilçesi SGK binası önünde açıklama yaptı. BES üyeleri, “SGK emekçilerinin mağduriyeti giderilsin, 3 bin 600 ek gösterge verilsin, gasp edilen ikramiyeler, fazla mesai ücretleri derhal ödensin, taleplerimiz karşılayan kadar mücadeleye devam edeceğiz” pankartı açarak, sık sık “Hakkımız olanı istiyoruz” ve “Ranta değil emekçiye bütçe” sloganları attı. BES Şube Kadın Sekreteri Güneş Özel, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası’nın çıkmasıyla birlikte SGK müdürlükleri önlerinin mahşeri kalabalığa dönüşmüş ve çalışanlarının iş yükünün arttığını söyledi. 

 

TALEPLER

 

Özel, “Gerekli alt yapısı hazırlanmadan plansız ve seçime endeksli bir kararla çıkarıldığı (EYT) için mevcut personel artan bu iş yükü altında ezilmekte olup bu durum SGK personeli için angaryaya dönüşmüş durumdadır. SGK, doğumdan ölüme kadar 85 milyon vatandaşımıza açlık sınırında bir maaşla hizmet vermekte olup mevzuat yoğunluğu ve iş yükü açısından en yoğun kurumlardan biridir. EYT Yasası’nın çıkmasıyla birlikte SGK müdürlükleri önü mahşeri kalabalığa dönüşmüş SGK çalışanlarının iş yükü katmerlenerek artmıştır” dedi.

 

Özel, şu talepleri sıraladı: 

 

“* 666 sayılı KHK ile Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve sendikamızca açtığımız davayı kazandığımız mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz.

 

* Sosyal Güvenlik Kurumu ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz.

 

*  Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK Emekçilerine de 3600 ek gösterge istiyoruz.

 

* Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz.

 

* Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz.

 

* İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz.”

 

ANTALYA

 

BES Antalya Şubesi, SGK İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. BES üyeleri “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol, temel taleplerinin insanca yaşam olduğunu vurguladı. 

 

ADANA

 

BES Adana Şubesi üyeleri de iş bırakarak, SGK İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. BES Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz Güney, “İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version