Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belediye taşınmazlarını hibe eden kayyım AKP’den aday

Şırnak'ta kayyım olarak atandığı 3 belediyenin kaynaklarını müftülük, cezaevi ve askeriyeye akıtarak, taşınmazları hibe eden Turan Bedirhanoğlu, Bitlis'te AKP'nin 1'inci sıra adayı oldu.


Şırnak’ta kayyım olarak atandığı 3 belediyenin kaynaklarını müftülük, cezaevi ve askeriyeye akıtarak, taşınmazları hibe eden Turan Bedirhanoğlu, Bitlis’te AKP’nin 1’inci sıra adayı oldu.

Seçim ittifakları ve siyasi partiler, dün milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Şırnak Belediyesi kayyımlarından Turan Bedirhanoğlu da AKP tarafından Bitlis’te 1. sıra adayı olarak gösterildi. Bedirhanoğlu, kayyım olduğu dönemde belediyeyi borç batağına sürükleyerek, birçok usulsüzlükle gündeme geldi.

Bedirhanoğlu, 5 Kasım 2016 tarihinde dönemin Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) seçilen Serhat Kadırhan’ın yerine Şırnak Belediyesi’ne kayyım olarak atandı. Kayyım atandığı dönemde Vali Yardımcısı olan Bedirhanoğlu, ilk iş olarak kadın ve kültürel çalışma yürüten kurumların kapısına kilit vurdu. Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi ve kültür çalışmaları yürüten Cudi Kültür Merkezi’ni kapatan Bedirhanoğlu, burada çalışanları ise ya işten çıkardı ya da farklı birimlere dağıttı.

Bedirhanoğlu, o dönem ihalelerdeki usulsüzlükler de hiç gündemden düşmedi. 2018 yılının Ocak ayında hakkında 9 ayrı soruşturmanın açıldığı iddia edildi. Söz konusu soruşturmaların “ihaleye fesat karıştırma” ve “usulsüzlük” gerekçeleriyle açıldığı ortaya çıktı.

KAYNAKLAR MÜFTÜLÜK, CEZAEVİ VE JANDARMAYA

Bedirhanoğlu, ödenekleri bulunan kurum ve kuruluşların giderlerini de belediye kasasından karşıladı. Bedirhanoğlu, 2017’nin Haziran, Temmuz, Eylül ve Aralık aylarında yapılan “belediye meclisi” toplantılarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi ve İl Müftülüğü için on binlerce TL ödenek ayrılmasına karar verdi. Bedirhanoğlu’nun aldığı kararlar arasında, Sanayi Camii için alınacak halılar için İl Müftülüğü’ne 30 bin TL ayrılmasına; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Tümgeneral Ömer Keçecigil İlkokulu için oyuncak teminine; Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne havalandırma kısmında kullanılmak üzere 250 torba çimento, 2 kamyon yıkanmış kum, 20 adet kestirme fırça ve 60 adet boyacı eldiveni malzemesinin temin edilmesine; İl Müftülüğü’ne bağlı Mehmet Emin Acar Erkek Yatılı Kuran Kursu için basketbol ve voleybol sahasının yapımına karar verildi.

BELEDİYEYİ AKP’LİLERLE DOLDURDU

İşten çıkarılan kişilerin yerleri, AKP’li isimlerle dolduruldu. Bedirhanoğlu yönetimi, Özel Kalem Müdürlüğü’ne AKP eski İl Gençlik Kolları Başkanı Resul Koluman’ı getirdi. Birçoğu aynı aileden olan AKP ve korucu yakınlarından oluşan 93 kişi ise geçici işçi statüsünde belediyeye alındı.

Bedirhanoğlu, ayrıca Şırnak İl Özel İdaresi’nde yıllardır maaş alan, kentteki 5 ayrı kurumda özel odası bulunan AKP’nin eski Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan’a da belediyede kayyum yerine imza atma yetkisi verdi.

Hatice Atan da dünkü AKP listelerinde, Şırnak 2’nci sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.

KARAKOL YAPTIRDI

Bedirhanoğlu’nun icraatları bununla da sınırlı kalmadı. Bedirhanoğlu, belediyeye ait ambulansı İl Sağlık Müdürlüğü’ne hibe ederek, belediye parkını 15 yıllığına TÜGVA’a verdi, ÇATOM ve Halk Eğitim Merkezi’nde de on binlerce TL ödenek ayırdı. Belediyenin iş makinesini Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKE) verilmesine kararlaştıran Bedirhanoğlu, belediye bütçesinden, AKP’li üyeler tarafından yönetildiği belirtilen Şırnak Genç Liderler Derneği’ne “Çocuk Şenliği” için 39 bin 50 TL, “Kort Tenis Turnuvası” için de 3 bin TL “maddi yardım” yapılmasına karar verdi.

Yine Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı için inşaat işlerinde kullanılmak üzere on binlerce TL ödenek ayrıldı.

Kayyım Bedirhanoğlu’nun “hizmet” diye projelendirdiği içme suyu projesi de bir türlü faaliyete geçmedi. 17 milyonluk proje, ince borular tercih edildiği için yıllarca faaliyete sokulamadı ve kamu zararı oluştu.

5 GÖREV

Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri iken Şırnak Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Bedirhanoğlu, daha sonraki süreçte Balveren ile Kumçatı belde belediyelerine de kayyım olarak atandı. Böylece uzun bir süre kentte beş görevi birden üstlenmiş oldu ve buna göre maaş aldı.

Bedirhanoğlu, 8 Ağustos 20019’da ise İstanbul-Küçükçekmece Kaymakamlığı’na atandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version