Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BBC’den Twitter’a itiraz: Hükümet tarafından finanse edilmiyoruz, ibare kalkmalı

BBC'den Twitter'a itiraz: Hükümet tarafından finanse edilmiyoruz, ibare kalkmalı


– BBC, Twitter’ın platformdaki ana hesaplarından birine ‘hükümet tarafından finanse edilen basın kuruluşu’ ibaresi eklemesine itiraz etti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, ‘@BBC’ kullanıcı isimli hesapla ilgili sosyal medya platformuyla yaşanan sorunun bir an evvel çözülmesi adına konuşulduğunu belirten yayın kuruluşu, “BBC bağımsızdır ve bu her zaman böyle olmuştur. Gelirimizi, İngiltere halkının ödediği yıllık televizyon ruhsatı ödemeleriyle oluşturuyoruz” dedi. Konuyla alakalı Twitter’la iletişime geçildi.

Birleşik Krallık’ta canlı TV yayınlarını izlemek için kanunen zorunlu olan 159 sterlinlik yıllık lisans ücreti, hükümet tarafından belirleniyor. Ancak ödemeyi ülkede yaşayan haneler yapıyor. Lisans ücreti ile BBC’nin televizyon, radyo, haber sitesi, podcast ve uygulama gibi hizmetleri fonlanıyor.

NE OLMUŞTU?

BBC’nin hesabına eklenmek istenen ibareyle ilgili tartışmalar ABD’de benzer durumdaki NPR’nin hesabına ‘devlete bağlı medya’ kuruluşu ibaresi eklenmesinden sonra geldi. Rusya devlet televizyonu RT ve Çin haber ajansı Xinhua News için de benzer bir tutum alan Twitter, Batılı yayın kuruluşlarının tepkisiyle karşılaşmıştı.

NPR’nin sosyal medya hesabındaki ibare tepkilerin ardından “hükümet tarafından finanse edilen medya kuruluşu” ibaresiyle değiştirildi. Ancak NPR yaptığı açıklamada söz konusu ibare değiştirilmediği takdirde hesaptan tweet atmayı bırakacağını söylemişti. Kuruluş 5 Nisan’dan bu yana Twitter hesabından gönderi paylaşmayı bıraktı. NPR’nin Twitter hesabındaki “NPR kendini, çevremizdeki dünya hakkındaki gelişmeler konusunda halkı bilgilendirmeye adamış bağımsız bir haber kuruluşudur. Haberleri okuduğunuz her yerde bizi bulabilirsiniz” mesajı dikkat çekti.

İngilizler de 2022’de BBC’nin faaliyetleri için toplamda 3 milyar 800 milyon sterlin (Yaklaşık 91 milyar Türk Lirası) ödemişti. (Kaynak)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version