Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Batı Şeria’da gerilim tırmanıyor: İki Yahudi kadın yerleşimci öldürüldü, anneleri yaralandı

Batı Şeria'da gerilim tırmanıyor: İki Yahudi kadın yerleşimci öldürüldü, anneleri yaralandı


İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescid’ine ili gece üst üste yaptığı baskınlar ve İsrail ordusunun dün gece Gazze Şeridi ile Lübnan’da Hamas’a ait noktaları vurmasının bölgede gerilim tırmanıyor.

İsrail ordusu ve sağlık yetkilileri işgal altındaki Batı Şeria’da yaşanan silahlı saldırıda 20’li yaşlardaki iki kadın Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğünü, 48 yaşındaki annelerinin ise ağır yaralandığını duyurdu.

Saldırının Hamra’daki Yahudi yerleşimi yakınında ,kadınların araçlarının içindeyken yapıldığı açıklanırken İsrail askerleri saldırgan ya da saldırganları aramaya başladı. Olayda bir Filistinlinin de yaralandığı açıklandı. Efrat Yerel Meclisi başkanı Oded Revivi de yaptığı açıklamada, üç kadının Kudüs’ün güneyindeki Efrat yerleşiminden olduğunu duyurdu.

HAMAS SALDIRIYI ÖVDÜ

Hamas ise yerleşimcilere yönelik saldırıyı övdü. Örgütten yapılan açıklamada “İşgal altındaki Ürdün Vadisi’ndeki kahramanca saldırıyı takdir ediyoruz” dedi. Örgüt açıklamasında “İsrail’i Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere karşı işlediği suçlara devam etmemesi konusunda uyarıyoruz” ifadelerine de yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu dün Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine atılan 30’dan fazla roketten Hamas’ı sorumlu tutmuş ve Lübnan ile Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’ne hava saldırıları düzenlemişti. Gazze’den de İsrail’e 40 roket fırlatılmıştı. Karşılıklı saldırılarda ölüm ya da ciddi bir yaralanma yaşanmamıştı. Yıl başından bu yana ise İsrail güçleri aralarında sivillerin de olduğu 90’dan fazla Filistinliyi öldürdü. Bugünkü saldırının failinin Filistinli olduğu doğrulanırsa yıl başından bu yana Filistinlilerin karşı saldırılarında ölen sivil İsrailli sayısı ise 17’ye yükselecek. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version