Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Özer’in Ordu’da 1. sırada aday gösterilmesi AKP’de kriz çıkardı

Bakan Özer’in Ordu’da 1. sırada aday gösterilmesi AKP’de kriz çıkardı


Aslen Tokatlı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in AKP’den Ordu 1. sıra milletvekili aday gösterilmesi partide krize neden oldu. AKP Ordu İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Binicioğlu’nun Mahmut Özer’in aday gösterilmesine tepki göstererek istifa etmesinin ardından AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin’den de ‘istifa’ sinyali geldi. Tomakin, ‘‘Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz.’’ dedi.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçiminde, kabinede yer alan her bir bakanı büyükşehirlerde milletvekili adayı gösterme stratejisi uygulayan AKP,  bu kapsamında Ordu’da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ilk sıradan milletvekili adayı yaptı.

Listelerin tesliminden bir gün önce AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Milletvekili adaylarımız Ordu’dan olsun istiyoruz. Teşkilata sorulsun istiyoruz. Şimdi iki tane il dışı isim söyleniyor” diye çağrıda bulunan AKP Ordu İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Binicioğlu 4.5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

”SESİMİZİ DUYUN, İSTİFANIN EŞİĞİNE GELDİK”

Binicioğlu’nun istifa etmesinin ardından sosyal medyadan Erdoğan’a seslenen AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin şu ifadeleri kullandı:

“Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.

Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor. Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum.

Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz.

Saygılarımla….”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version