Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Nebati: Enflasyonu kalıcı şekilde indireceğiz

Bakan Nebati: EYT'nin bu yıl için bütçeye maliyeti 255 milyar lira


Türkiye İstatistik Kurumu’nun yüzde 50,51, Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) ise yüzde 112,51 olarak hesapladığı mart ayı enflasyon verilerine ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, işlerin yolunda gittiği mesajını verdi.

Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2022 yılını küresel krizler nedeniyle yüksek enflasyon baskısı altında geçirdiklerini belirtti. Yüksek enflasyonun yol açtığı negatif etkilerin farkında olduklarını söyleyen Nebati, şu açıklamada bulundu:

“Enflasyon düşsün de işsizlik artarsa artsın, yatırım ve üretim gücümüz zayıflasa da olur gibi bir kolaycılığa düşmeden, bütüncül ve vatandaşımızın menfaatine odaklı bir süreç yönetiyoruz. Nitekim, küresel ekonomide birçok olumsuzluğun yaşandığı 2022 yılı ekim ayında yüzde 85’lere kadar yükselen enflasyon, attığımız isabetli adımların etkisiyle düşüşe geçmiş, Mart 2023 itibarıyla yüzde 50,5 seviyesine kadar gerilemiştir.

‘YÜZEYSEL ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE KULAK ASMIYORUZ’

Ancak asıl önemlisi, Türkiye, enflasyonda bu düşüşü kaydederken, yatırımda, istihdamda ve üretimde kayıplar yaşamamış, tam aksine, bu süreçte Cumhuriyet tarihimizin istihdam ve ihracat rekorları eş zamanlı olarak kırılmıştır. Ekonomimiz, dinamik yapısını, üretim artışlarını ve büyüme trendini enflasyonla mücadeleye kurban etmemiştir. Bizler, asla kolaycılığa kaçmadan yüzeysel çözüm önerilerine kulak asmıyor, ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini bütüncül bir anlayışla gözeterek ilerliyoruz. Üretim ve istihdam kaybına yol açmaksızın kararlılıkla adımlarımızı atmaya devam edecek, enflasyonu tedrici ve kalıcı bir şekilde indireceğiz.” (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version