Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Nebati: Attığımız isabetli adımların etkisiyle enflasyon Mart 2023’te yüzde 50,5 seviyesine kadar geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, enflasyona ilişkin olarak "Yüksek enflasyonun yol açtığı negatif etkilerin elbette farkındayız. Bu sebeple enflasyonla mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz" diye yazdı ve şöyle devam etti:


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, enflasyona ilişkin olarak “Yüksek enflasyonun yol açtığı negatif etkilerin elbette farkındayız. Bu sebeple enflasyonla mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz” diye yazdı ve şöyle devam etti:

“… Küresel ekonomide birçok olumsuzluğun yaşandığı 2022 yılı Ekim ayında yüzde 85’lere kadar yükselen enflasyon, attığımız isabetli adımların etkisiyle düşüşe geçmiş, Mart 2023 itibarıyla yüzde 50,5 seviyesine kadar gerilemiştir.”

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota da bu paylaşıma cevaben şu ifadeleri kullandı:

“3 Mart 2022’de; ‘2023 Haziran seçimlerine de tek haneli enflasyonla gireceğiz” diyen bakan şimdi; “enflasyon, attığımız isabetli adımların etkisiyle düşüşe geçmiş, Mart 2023 itibarıyla yüzde 50,5 seviyesine kadar gerilemiştir’ demiş. Özür dileyeceğine başarısını anlatıyor.”

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım da “TÜİK’in fiyatı en çok artan ürünler listesinde dana eti ilk sırada, kuru soğan yok!” diye yazdı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version