Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bahçeli yine hesap yaptı: ‘İstanbul’un milletvekili sayısındaki 9 ve 8 rakamlarını topladı, Kadir gecesini buldu ama Nisan ayında olduğunu unuttu

Sinan Ateş’in adını ağzına almayan Bahçeli, MHP’yi eleştirenlere öfke kustu


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her seçim önce yaptığı anlaşılmaz hesaplara bir yenisini daha ekledi. ‘Ben hesap adamıyım’ diyen Bahçeli, İstanbul milletvekili sayısının rakamlarını toplayarak 17 Mayıs Kadir Gecesi’ni buldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’da Avrupa Türk Konfederasyonu’na bağlı federasyon başkanları ve yöneticileriyle iftarda bir araya geldi.

Yıllardır yaptığı anlamsız toplama ve çıkarmalarla alay konusu olan Devlet Bahçeli 14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve 28. Milletvekili seçimleri öncesi yine dört işlem yaptı. İstanbul’daki 98 milletvekili sayısındaki 9 ve 8 toplayan 17’yi bulan Bahçeli, bu sonucu 17 Nisan Kadir gecesiyle eşitledi.

”BEN BİRAZ DA HESAP ADAMIYIM”

Nisan ayında olduğunu da unutan Bahçeli, “Ben biraz da hesap adamıyım. 3 bölge var İstanbul’da. Toplam milletvekili sayısı 98. 9+8 eşittir 17. Bugün 17 Mayıs ise hepinizin bildiği gibi Kadir gecesi. Bu tesadüf müdür?” diye salonda bulunanlara sordu.

📍Bahçeli’den izleyenleri şaşkına çeviren hesap:

💬Ben biraz heap adamıyım.
İstanbul’da 3 bölge var.
Toplam milletvekili sayısı kaç? 98.
Toplayın 9+8 eşittir 17.
Bugün 17 Mayıs yani Kadir Gecesi.
Bu tesadüf müdür? pic.twitter.com/uhL6NneR4z

— Tr724 (@Tr724) April 17, 2023

BAHÇELİ’NİN HESAPLARI

Bahçeli 2009’da da MHP’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde yine bir hesapla şöyle çıkarmıştı:

“2009’u yazarken iki sıfır var. Dokuzun yanındaki sıfırı sildiniz. Kaldı 9. 2’nin sonunda yine bir 0 var. Onu da sil kaldı 2. Toplayın ne yapar: 11. 2009’un içindeki içindeki iki sıfırı da sildiniz. Ne kaldı? 40 yapar. Ve MHP’nin 40’ıncı yıl dönümü…”

2010 yılında yaptığı konuşmasında da iktidar olmak için 258 milletvekili gerektiğini söyleyen Bahçeli şöyle hesap yapmıştı:

“Daha önce MHP’ye hiç oy vermemiş ilkokuldaki 5 arkadaşını bulacaksın. Ortaokuldan 5 arkadaşını bulacaksın. Askerliğinizi yaptığınıza göre 5 asker arkadaşınızı bulacaksın. Mahalleden 5 arkadaşını bulacaksın, sokaktan da 4 arkadaşını bulacaksın. Toplayın 24.49 milyon seçmen var, bunu 24’e bölerseniz ortaya çıkan rakam ülkücülerin oy temin etmesini gerektiren hane sayısını verir. Demek ki 19 milyon alabilirsek MHP iktidar olur.”

Bahçeli, 2015 yılındaki matematik işleminde ise izleyecekleri yolu dört işlemle anlatmış ve “1-1:0, 1/1:1, 1X1:1, 1+1:2. Yani ancak çarpma ve toplama ile çoğalabiliriz” demişti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Şubat 2022’de partisinin grup toplantısında elinde 6 yazan bir tabela çıkartıp ters çevirerek ‘Meselenin bakmak değil, görmek’ olduğunu söyleyen Bahçeli, “Bizim 6’ya baktığımızda gördüğümüz altı oktur, tertiptir, tezgahtır, kumpastır. 9’a bakınca gördüğümüz huzurdur, 9 tuğdur, 9 ışıktır, sorunların geçeceğinin müjdesidir” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version