Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Av. Dönmez: İzmir’de halkımızın tek bir oyu bile heba olmayacak

Av. Dönmez: İzmir’de halkımızın tek bir oyu bile heba olmayacak


İZMİR – Sandık güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yeşil Sol Parti’den avukat Halil Dönmez, “Halkımızın tek bir oyu bile heba olmayacak. Herkes sandıklara gidip Yeşil Sol Parti’ye gönül rahatlığı ile oy verebilir” dedi.

 

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerine kısa bir süre kala Yeşiller ve  Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Gelecek) her alanda seçim çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girmesi ve sandık görevlisi bulunduramayacak olması ise seçim güvenliği konusunda akılda soru işaretleri barındırıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) açıkladığı verilere göre, Türkiye ve yurtdışında toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde güvenlik kaygısı ön plana çıkıyor. Bu kaygının yaşandığı illerden birisi olan İzmir’de de 9 bin 877 sandık kurulacak ve 3 milyon 441 bin 36 seçmen oy kullanacak.

 

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde İzmir’den en az 4 milletvekili çıkarma hedefi olan Yeşil Sol Parti seçim güvenliğine dair çalışmaları 2 ay öncesinden başlattı. Sandıkların güvenliğinin sağlanması için her okulda bir okul sorumlusu, her sandıkta bir müşahit ve her bölgede oluşabilecek sorunlara müdahale edebilecek avukat bulunduracak. 

 

Yeşil Sol Parti Seçim Güvenliği Komisyonu üyesi avukat Halil Dönmez, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde sandıkların korunmasına dair değerlendirmelerde bulundu.

 

‘HER SANDIK SORUNACAK’

 

İzmir’in nüfus yoğunluğundan kaynaklı buradaki seçim güvenliğine çok önem verdiklerini belirten Dönmez, Ege’nin diğer bölgelerinde de seçim güvenliği konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Dönmez, “Seçim güvenliği ana hedefimiz. Yeşil Sol Parti olarak bütün ilçelerde seçim komisyonları oluşturduk. Her ilçede görevlendirmeler olacak. Her okulda sandık yoğunluğuna göre 1 ya da 3 okul sorumlusu olacak. Her sandıkta da mutlaka bir müşahit olacak. Avukatlar olarak hem barolar hem de hukuk örgütleri ile seçim güvenliğini örgütlemeye çalışacağız. Seçime az bir süre kaldı, bu süreçte bütün görevli arkadaşlara seçim gününde yapmaları gerekenlere dair eğitimler verilecek” dedi.

 

ÇALIŞMALARA DAİR

 

14 Mayıs’ta sabah saat 06.00’dan itibaren görevli olan herkesin sandık başında olacağını kaydeden Dönmez, seçim günü yapacakları çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Müşaitler ve okul sorumluları kendilerine verilen eğitimler dahilinde görevli oldukları yerlerde oluşacak sorunlara müdahale edecek. Oluşan sorun çözülmemesi durumunda mobil avukat ekibimiz sorunlara müdahale edecek. Sayım bittikten sonra da görev bitmeyecek. Islak imzalı tutanaklar alınacak. Çünkü oluşabilecek herhangi bir sorunda bu tutanaklar esas alınıyor. Topladığımız tutanaklar genel merkezimizde toplanacak. Merkez verileri karşılaştıracak. Herhangi bir sorun olması halinde bizleri uyaracak ve biz müdahale edeceğiz. Sandıklar kapandıktan sonra torbaların İlçe Seçim Kuruluna taşınmasında da arkadaşlarımız araçlara binmeye çalışacak. Engel oluşursa araçlarla takip edilecek. Bu şekilde oyların İlçe Seçim Kuruluna sağlam bir şekilde vardığı gözlemlenecek. Burada oylar toplanarak denetleniyor. Herhangi bir yanlış veri yoksa bilgisayara girerek YSK’ya gönderiliyor. Oylar hesaplanırken Yeşil Sol Partinin bir temsilcisi mutlaka orada olacak. Ve oyların doğru bir şekilde hesaplanıp hesaplanmadığını kontrol edecek. Bu şekilde oyların sağlıklı bir şekilde yansıtılması sağlanacak.”

 

‘HERKES PARTİYE SAHİP ÇIKSIN’

 

Halka, Yeşil Sol Parti müşahidi olmak için kendilerine başvurma çağrısı yapan Dönmez, “Seçim büro açılışlarında, Newroz’da stantlar açtık, halkımıza bu stantlarda müşahit ve sandık görevlisi olması için çağırırlar da bulunduk. Halkımızda gerekli ilgiyi gösterir ve her sandıkta bir müşahit olursa endişeye gerek kalmayacak. Halkımıza çağrımdır, oyumuza sahip çıkmak için müsait olalım” dedi.

 

‘BİR OY BİLE HEBA OLMAYACAK’

 

14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti’nin gerekli önlemleri alacağını vurgulayan Dönmez, “Bu seçimde de bir oyumuzun bile heba olmaması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Halkımızın tek bir oyu bile heba olmayacak. Herkes sandıklara giderek Yeşil Sol Partiye oy verebilir. Bunun teminatını verebiliyoruz” diye konuştu.

 

MA / Delal Akyüz

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version