Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Atlanta cezaevinde ölüm: ‘Tahtakuruları tarafından canlı canlı yendi’

Atlanta cezaevinde ölüm: 'Tahtakuruları tarafından canlı canlı yendi'


ABD’nin Atlanta eyaletindeki Fulton İlçesi Cezaevi’nde ölen Lashawn Thompson adlı mahkumun ailesi yakınlarının ağır bir ihmal sonucu hücresindeki “tahtakuruları ve diğer böcekler tarafından canlı canlı yenerek öldüğünü” iddia etti.

Kabahat niteliğindeki bir suçtan cezaevine giren ve psikiyatrik durumunun sağlıklı olmadığı gerekçesiyle cezaevinin psikiyatri koğuşundaki bir hücrede kalan Thompson’ın ailesinin avukatı Michael D. Harper’ın yayınladığı fotoğraflar tüyler ürperticiydi. Fotoğraflarda Thompson’ın vücudunun ve yüzünün tahtakuruları ile kaplı olduğu, hücresindeki hijyen koşullarının da çok kötü durumda olduğu görüldü.

Yakında dava açmaya hazırlandıklarını da aktaran avukat Harper “Bay Thompson, böcekler ve tahtakuruları tarafından canlı canlı yendikten sonra pis bir hapishane hücresinde ölü bulundu. O bunu hak etmedi” dedi.

Lashawn Thompson

KESİN ÖLÜM NEDENİ BELİRTİLMEDİ

Fulton İlçesi Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre Thompson, tutuklanmasından üç ay sonra 19 Eylül’de hapishane hücresinde tepkisiz bulundu. Ardından yerel polis ve sağlık personelinin hayata döndürme girişimlerinin başarısız olduğu ve öldüğü açıklandı.

CBS News’un haberine göre ailenin avukatı Harper, hapishane kayıtlarının gözaltı memurları ve sağlık personelinin Thompson’ın kötüleştiğini fark ettiğini, ancak ona yardım etmek için hiçbir şey yapmadığını gösterdiğini söyledi. Adli tabibin raporu, psikiyatri koğuşundaki hücresinde “ciddi bir tahta kurusu istilası” olduğunu, ancak Thompson’ın vücudunda net bir travma belirtisi olmadığını söyledi. Raporda ölüm nedeninin belirlenemediği belirtildi.

Tahtakuruları genelde ölümcül değil ancak uzun süre tahtakurularının istilasına maruz kalınırsa kişi ağır bir kansızlık yaşayabilir ve bu durum ölümcül olabilir. Ya kişi alerjik bir reaksiyon göstererek şoka da girebilir ki bu da bir başka ölümcül durum yaratır.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Fulton İlçesi Şerif Ofisi yaptığı açıklamada, “Mevcut tesisin harap ve hızla aşınan koşullarının, tüm mahkumlar ve personel için temiz, bakımlı ve sağlıklı bir ortam sağlama hedefini gerçekleştirmeyi inanılmaz derecede zorlaştırdığı bir sır değil” dedi. .

Cezaevini yöneten Şerif Ofisi, Thompson’ın ölümüyle ilgili koşullar hakkında kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü duyurdu. Açıklamada “Fulton İlçe Hapishanesindeki tahtakurusu, bit ve diğer haşarat istilasını gidermek için” 500 bin dolarlık acil harcama yapılacağı da açıklandı. Açıklamada “Devam eden soruşturma, sağlanan tıbbi bakımla ilgili ayrıntıları inceliyor ve nihayetinde bu davada herhangi bir suçlamanın gerekli olup olmadığını belirleyecek” dendi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version