Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Arda Güler’in pozisyonu bence penaltı değil

Arda Güler'in pozisyonu bence penaltı değil

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, “Penaltı pozisyonunda Arda’nın attığı her çalımda Beşiktaşlılar müdahale etti ama ceylan gibi sıçradı çocuk. Onur topa müdahale etmedi ancak Arda daha müdahale gelmeden kendini bırakmaya başladı ve penaltıyı aldı. O yüzden VAR karışamadı. Sonuç olarak bence o pozisyon penaltı değildir” görüşünü savundu. 

Fenerbahçe, 38. dakikada Onur Bulut’un Arda Güler’e yaptığı faul sonrasında penaltı kazandı. Beşiktaşlı oyuncular, hakem Umut Meler’e uzun süre itirazda bulundu. Siyah-beyazlı kulüp, derbinin devre arasında Twitter’dan tepki gösterdi. 

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin 38. dakikasında penaltı düdüğü çaldı. Hakem Halil Umut Meler, Arda Güler’in yerde kaldığı pozisyon için tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi.

Ceza sahasında ilk önce Welinton, ardından Salih Uçan’dan da sıyrılan Arda, son olarak Onur Bulut’u karşısında buldu. Onur’un uzattığı ayak sonrasında genç Fenerbahçeli yerde kaldı.

Beşiktaşlı oyuncular, hakem Halil Umut Meler’e itirazlarda bulunurken Arda’nın da Onur ile pozisyonu tartıştığı görüldü. VAR hakemi Alper Ulusoy’un uyarısı sonrasında Meler topun beyaz noktaya konulmasını işaret etti ve topun başına Enner Valencia geçti.

Enner Valencia, 41. dakikada kaleci Mert’in sağına gönderdiği penaltıda topu filelere gönderdi.

Dilmen: Bence pozisyon penaltı değil 

Rıdvan Dilmen de pozisyona ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Penaltı pozisyonunda Arda’nın attığı her çalımda Beşiktaşlılar müdahale etti ama ceylan gibi sıçradı çocuk. Onur topa müdahale etmedi ancak Arda daha müdahale gelmeden kendini bırakmaya başladı ve penaltıyı aldı. O yüzden VAR karışamadı. Sonuç olarak bence o pozisyon penaltı değildir.”

Osayi-Samuel’e yapılan müdahale bana kalırsa verilen penaltıdan daha sert. Halil Umut Meler maçın çok önüne geçti. Hakem maçın patronudur ancak oyunculara karşı burnunuzu büyük davranmamalısınız. Sonra böyle saçmalıyorsunuz.”

TIKLAYIN | CANLI | Fenerbahçe 1-3 Beşiktaş

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version