Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AP üyesinden çağrı: Türkiye barış içinde bir gelecek istiyorsa Ermeni Soykırımı’nı tanımalı

AP üyesinden çağrı: Türkiye barış içinde bir gelecek istiyorsa Ermeni Soykırımı'nı tanımalı


– Ermeni Soykırımı’nın 108’inci yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Fransa eski Avrupa İşleri Bakanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Savunma Komisyonu Başkanı Nathalie Loiseau, Türkiye’nin Ermeni Soykırımı’nı tanıması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin şüphe götürmez şekilde güçlü bir ülke olarak kabul görmek istediğini vurgulayan Loiseau, “Türkiye eğer bunu istiyorsa, Ermeni Soykırımı’nı tanımalı ve şiddet dolu geçmişine rağmen barış içinde bir gelecek inşa etmek istediğini göstermeli” dedi.

24 NİSAN GEÇMİŞTEN DERS ALMAK İÇİN BİR FIRSAT

Ermenistan haber ajansı Armenpress’e konuşan Loiseau, “Ermeni Soykırımı’nın yıldönümü üzücü bir an ama aynı zamanda geçmişten ders almak için bir fırsat” yorumunu yaptı. Geçmişte Ermeni halkının, Ermeni kültürü ve kimliği sebebiyle sık sık şiddete ve nefrete maruz kaldığını belirten Fransız siyasetçi, Dağlık Karabağ’daki duruma da değindi. AP Savunma Komisyonu Başkanı Dağlık Karabağ’daki Ermenilerin durumunu hatırlatarak “Ermenilerin içinde bulunduğu koşullar göz önüne alındığında kimsenin Ermenilerin maruz kalma olasılığı bulunan şiddeti hafife almaması gerektiğini” söyledi.

LOISEAU DEPREM DİPLOMASİSİNİ HATIRLATTI

Maraş merkezli depremlerin ardından Erivan ile Ankara arasındaki yumuşamaya da değinen Fransız siyasetçi, meydana gelen Maraş ve Hatay merkezli depremlerini hatırlatan Loiseau, “Ermenistan Türkiye’de depremden etkilenen bölgelere yardım gönderen ilk ülkelerden biriydi. Ermenistan Dışişleri Bakanı bölgeyi ziyaret etti ve iki ülke arasındaki sınır geçici olarak açıldı” dedi. Bu gelişmelerin uzun yıllar sonra iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi için olumlu sinyaller olduğunun altını çizen Loiseau, “Umalım ki bir sonraki adım Ankara tarafından gelsin” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version