Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Annelere yönelik polis saldırısı ve gözaltı kınandı


İSTANBUL –  MA TUHAY-DER, Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladıkları esnada annelere yönelik gerçekleşen polis saldırısını kınayarak, “Ne anneler ne Kürt halkı bu devletin politikalarına boyun eğmedi, eğmeyecek” dedi. 

 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MA-TUHAYDER), İmralı F Tipi Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaş günü dolayısıyla Kanarya sahilinde denize çiçek bırakan annelere yönelik gerçekleşen polis saldırısı ve gözaltılara tepki gösterdi. Dernek binasında gerçekleşen toplantıda, “Tecrit insanlık suçudur” pankartı asıldı.

 

Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin katıldığı açıklamayı MA-TUHAY-DER Eşbaşkanı Dilek Demir yaptı.

 

KÜRTLER BAŞ EĞMEZ 

 

Gözaltına alınanların saatler sonra serbest bırakıldığını hatırlatan Demir, “Barışı hazmedemeyen savaş siyasetiyle iktidarını sürdürmeye çalışan AKP-MHP iktidarı denize çiçek attıktan sonra bizleri ablukaya alarak cesaretimizi kırmaya çalıştı. Oysaki çok iyi biliyorlar ki ne anneler ne Kürt halkı bu devletin politikalarına boyun eğmedi, eğmeyecek” dedi. 

 

ABDULLAH ÖCALAN’IN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANMALI

 

4 Nisan’ı Kürt halkının doğuşu olarak kutladıklarını ifade eden Demir, Abdullah Öcalan’ın bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğine dikkat çekerek, ekledi: “Sayın Abdullah Öcalan özgürleşmeden cezaevlerinde tecrit bitmez,  dünya özgür olmaz, Kürt halkı özgür olmaz.”

 

Ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Barış Anneleri Kumri Akgül ile Cemile Çiftçi konuştu. Akgül ve Çiftçi, takip edildiklerini belirterek, can güvenliklerinin olmadığını söyledi. 

 

 Açıklamanın ardından zılgıtlar eşliğinde “Rojbuna te piroz be” notu yazılı pasta kesilerek, Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version