Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara’da Rusya Dışişleri Bakanı’na, “Moskova Türkiye seçimlerinde kimi destekliyor?” diye soruldu

Ankara'da Rusya Dışişleri Bakanı'na, "Moskova Türkiye seçimlerinde kimi destekliyor?" diye soruldu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın 14 Mayıs seçimlerinde kimi destekleyeceği ile ilgili bir soruya tepki göstererek, “Rusya Federasyonu, seçim döneminde olan ülkelerin iç işlerine, hatta iç tartışmalarına dahi asla karışmaz. Bu her ülkenin kendi meselesidir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Lavrov, bugünkü görüşmelerinden sonra Beştepe’de basın toplantısı düzenledi.

Rus Argument ı Faktı gazetesi muhabirinin, “Rusya kimleri destekliyor bu seçimde” sorusuna Lavrov, “Beni bir başkasıyla karıştırmış olmayasınız? Size tavsiyem, Amerikalı temsilcilerin basın toplantılarına gitmeniz ve bu soruları onlara sormanız” diye tepki gösterdi. Lavrov, şunları söyledi:

“Rusya Federasyonu, seçim döneminde olan ülkelerin iç işlerine, hatta iç tartışmalarına dahi asla karışmaz. Şeffaflık prensibine dayalı ve gözlemcilerin de izlediği kendi demokratik süreçleri içindeki ülkelerin yasalarına her zaman saygılıyızdır. Bu her ülkenin kendi meselesidir. Bu tabii ki, böyle gelişmiş ve demokratik bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nin de kendi meselesidir.” 

Muhabirin sorusunun, Rusya’nın yurtdışındaki seçimlere kendi çıkarları doğrultusunda müdahale ettiği iddialarına bir gönderme olduğu düşünülüyor. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version