Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Serap Yazıcı: Hukuk hiç bir dönemde bu kadar sistemli ihlal edilmemişti

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Serap Yazıcı: Hukuk hiç bir dönemde bu kadar sistemli ihlal edilmemişti


Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Profesörü Serap Yazıcı, Türkiye’nin düzlüğe çıkması için öncelikle hukuka geri dönmesi gerektiğini söyledi. Kuvvetler ayrılığının yok edildiğini, masumiyet karinesinin yok sayıldığını, insanların yargılamadan suçlu ilan edildiğini anlatan Prof. Dr. Yazıcı, yürütmenin kendisini yargı yerine koyduğunu belirtti.

Anayasa’nın iktidar tarafından defalarca ihlal edildiğini, 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK’ların Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade eden Yazıcı, “Hiç bir zaman hukuk bu kadar sistemli olarak ve bu kadar geniş bir kitleyi mağdur edecek kadar ihlal edilmemişti. Türkiye bütün bu sorunlarını ancak ve ancak hukuka geri dönerek çözebilir. Eğer hukuka geri dönmezsek hepimiz için çok karanlık bir gelecek var.” uyarısında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Yazıcı, Habertürk’te katıldığı ‘Teke Tek’ programında Fatih Altaylı’nın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Fatih Altaylı, ‘tek adam rejiminin’ neden olduğu hukuksuzlukları hatırlattı. KHK’lılar sorununa değindi. Ardından, “Sayın hocam, az önce AK Parti döneminin, özellikle 15 Temmuz sonrasının hukuksuzluk ortamının yarattığı mağdurlardan bahsettiniz. Bununla ilgili konuştuğunuz zaman ‘Bunlar f.töcüler değil mi’ gibi bir savunma geliyor. Hiç kimse Ortaçağ’dan bu yana ailesinden dolayı suçlanamaz.” dedi.

Millet İttifakı kazanırsa KHK’lıların durumu ne olacak? Seçimi kazanırlarsa neler değişecek?
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı @SerapProf #TekeTek‘te açıkladı. pic.twitter.com/KApa5b4zGQ

— Habertürk TV (@HaberturkTV) April 11, 2023

Bunun üzerine Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Serap Yazıcı şunları söyledi:

DARBE GİRİŞİMİ 1-2 GÜNDE BASTIRILDI, OHAL’E GEREK YOKTU

İNSANLAR SORGUSUZ SUALSİZ KHK LİSTELERİNE ALINDI

KHK’LAR ANAYASA’YA AYKIRI

İHLALLERİ TEK TEK SIRALADI

TEK GÜVENCEMİZİN HUKUK OLDUĞUNU HERKES İDRAK ETMELİ

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version