Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Altı parti ‘Millet İttifakı ve HDP giremez’ afişine suç duyurusunda bulunacak

Altı parti 'Millet İttifakı ve HDP giremez' afişine suç duyurusunda bulunacak


Artı Gerçek – Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bir mahalle girişine asılan afiş gündem oldu. Mahalleli tarafından asıldığı öne sürülen afişte hurdacının yanında Millet İttifakı’nı oluşturan partiler ve HDP giremez afişi asıldı.

Tepki toplayan afişte “1982 Anayasası’na ‘Hayır’ oyu veren demokrasi olan Topağaç Mahallemize, Hurdacı, HDP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti giremez” ifadeleri yer aldı.

ALTI PARTİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

DEVA Partisi Akyazı İlçe Başkanı Erkan Çoruhlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Çoruhlu paylaşımında, “Bu tabelada halkı galeyana getirmek kin ve nefret suçu içermektedir. Dolayısıyla bu tabelanın muhatabı Sakarya Valiliğidir. Akyazı Kaymakamlığı’dır, güvenlik kuvvetleridir, emniyet güçleridir” ifadelerini kullandı.

Çoruhlu’nun paylaşımı şöyle:

“Bu tabela Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı asılmıştır. Bu tabela ülkemizin başka bir yerinde asılsa bölücülük anlamını taşır dolayısıyla bu tabela bölücü PKK ile aynı hedefe hizmet eder. Bu tabela ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırıdır. Bu tabela demokrasiye hukuk devletine aykırı 12 Eylül darbesiyle aynı anlamı taşır. Bu tabelada halkı galeyana getirmek kin ve nefret suçu içermektedir. Dolayısıyla bu tabelanın muhatabı Sakarya Valiliğidir. Akyazı Kaymakamlığı’dır, güvenlik kuvvetleridir, emniyet güçleridir, gerisi hikayedir.”

Altı siyasi partinin Akyazı ilçe başkanları da açıklama yaptıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version