Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’den aday olan eski Hatay İl Sağlık Müdürü hakkında yakalama kararı çıkarıldı

AKP’den aday olan eski Hatay İl Sağlık Müdürü hakkında yakalama kararı çıkarıldı


14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi’nden AKP’den milletvekili aday adayı olan ve ancak aday gösterilmeyen eski Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının depremde 72 kişiye mezar olmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında eski Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, Hambolat’ın yanı sıra, Eylül 2021-Ekim 2022 arasında başhekimlik yapan Prof. Yunus Doğramacı ve Nihat Kılıçlar’ın da gözaltına alınmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

6 Şubat’taki on binlerce insanın can verdiği depremlerin ardından Hatay İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa eden Mustafa Hambolat, AKP’den milletvekili aday adayı olmuş ancak listelerde yer bulamamıştı.

Eylül 2021-Ekim 2022 arasında başhekimlik yapan Prof. Yunus Doğramacı, ek binanın depreme dayanıksız olduğu ve yeni bina yapılması için beş kez dilekçe yazdığını açıklamış, eski İl Sağlık Müdürü Hambolat’ın ”Tepki çeker. Burada esnaf var. Siyasetçiler var. Kapatırsak sıkıntı olur.” dediğini kaydetti. Doğramacı, ısrarları üzerine Hambolat’ın bakanlığa bildirdiğini ancak ödenek ayrılmadığını dile getirmişti.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yıkılan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version