Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akinan’ın avukatı duyurdu: Serdar Akinan Savcılık’tan serbest!

Serdar Akinan'ın ifadesi ortaya çıktı: Ben işimi yaptım


Artı Gerçek – Bugün Ayvacık’ta gözaltına alınan gazeteci Serdar Akinan’ın avukatı Serkan Günel, Savcılıktan serbest bırakıldığını duyurdu.

Akinan’ın “Youtube kanalındaki dünkü yayın ve onunla bağlantılı çokça eleştirdiğimiz yeni düzenlenen ‘halkı yanıltıcı bilgiyi yayma’” suçlamasıyla gözaltına alındığını belirten Akinan’ın avukatı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla haberi duyurarak, “Serdar Akinan Savcılık’tan serbest!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Serdar Akinan, Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurmuştu. Akinan, bir video ile “Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum” notunu paylaşmıştı.

Akinan, bir süredir Youtube’da “Delilerin Delisi” isimli kanalda video yayınlamaya başlayan Muhammed Yakut ile ilgili yayınlar yapmaya başlamış ve Yakut’un iddialarını gündeme getirmişti.

YÖNELTİLEN SUÇLAMA BELLİ OLDU

Serdar Akinan’a yöneltilen suçlamalar belli oldu. Akinan’ın Muhammed Yakut yayınlarından dolayı ifade verdiği belirtilmişti.

Akinan’a Emniyetteki ifadesinde yöneltilen suçlamaların ise, “Halkı yanıltıcı bilgi yaymak, hakaret, tehdit, kamu görevlisini terör örgütlerine hedef göstermek” yer almıştı.

AKİNAN’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Gazeteci Serdar Akinan’ın avukatı Serkan Günel ise Akinan’ın “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlaması ile gözaltına alındığını duyurmuştu..

Günel şunları söylemişti.:

“Birazdan ifadeye geçeceğiz. Konu malum Serdar Akinan, Youtube kanalındaki dünkü yayın ve onunla bağlantılı çokça eleştirdiğimiz yeni düzenlenen “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlaması.” (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version