Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Afrikalı kabile “Yine baharlar gelecek” dedi mi?

Serbestiyet


Bulgular

Video, ücreti karşılığında kutlama videoları çeken bir dans grubuna yaptırılmış.

Ücreti karşılığında bu tip içerikleri üretmek mümkün.

Aynı dans ekibinin farklı isimler üzerine yapılmış videoları da var.

Teyit’in ulaştığı ilk paylaşım sahibi kullanıcı, videoyu sipariş ettiğini doğrulayarak, eğlence amaçlı bir internet sitesi üzerinden hazırlattığını belirtti.

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda, Afrikalı bir kabilenin Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek videosu gönderdiği iddia edildi.

Söz konusu videoda dansçılar, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na “İyi şanslar Kemal dede. Sana söz, her şey çok güzel olacak” mesajını iletiyor. Bu mesajın ardından Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını öpen dansçılar, “Yine baharlar gelecek” isimli seçim şarkısı eşliğinde dans ediyorlar.

Video paralı bir dans grubuna yaptırılmış

Videoyu dikkatli incelediğimizde, “Yine baharlar gelecek” yazılı tahtanın sol alt köşesinde yer alan “BGY” ve “ALP30” kelimeleri dikkati çekiyor. Bu kelimelerin sosyal medyada kullanıcı ismi veya grup ismi olabileceği düşüncesiyle farklı sosyal medya platformlarında aradığımızda, söz konusu içeriği paylaşan “BGY” isimli hesaba ulaşabiliyoruz.

Bu paylaşımla birlikte söz konusu videonun ilk olarak “Alperen Otuzgunbanyienoğlu” isimli kullanıcı tarafından “BGY : DİRENİŞ V” isimli Facebook grubunda paylaşıldığına ulaşabiliyoruz.

Ayrıca paylaşımı yapan kişinin kullanıcı ismi, “ALP30” sözcüğüyle de benzerlik içeriyor.

Bu gönderiyi paylaşan kişinin sosyal medya profilini incelediğimizde ise, videonun sipariş edilmesiyle ilgili detaylara ulaşabiliyoruz.

Videoyu yaptıran kişi, başka bir paylaşımda sipariş süreciyle ilgili bilgiler de vermiş.

“Dördüncü siparişte becerebildim almayı. Diğerleri kabul etmiyordu politikacı olduğu için (ben söylemedim kendileri araştırmış, ikna etmeye çalıştım yemediler). O yüzden tam istediğim gibi olmadı, hem sansürlemek zorunda kaldım hem de ekip düşük kalite oldu biraz.”

Teyit’in ulaştığı kullanıcı, videoyu kendisinin sipariş ettiğini doğrulayarak, eğlence amaçlı global bir internet sitesi üzerinden hazırlattığını söyledi. Kullanıcı sipariş sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikacı olması nedeniyle çekincelerin olduğunu da anlattı.

“African dance team” gibi anahtar kelimelerle arama yaptığımızda, içeriğin sipariş edildiği internet sitesine ve üretici bilgisine ulaşabiliyoruz.

İçeriğin ücretli olduğu ve dans grubunun adının “Afrika aslanları” olduğunu bu yolla öğreniyoruz.

Bu içeriklerin bir çoğu özel gün kutlamaları gibi kişiselleştirilmiş içerik üreten kullanıcıların bulunduğu alışveriş sitelerinde de yer alıyor. Bu tarz sitelerde müşteriler, istedikleri alanda üretim yapan tasarımcıya ulaşarak istediği dijital içeriği sipariş edebiliyor. 

Sipariş sürecinde videoda kullanılmasını istediğiniz sözleri, mesajı ve fotoğrafı üreticiye iletmeniz gerekiyor. Bu içeriklerin maliyetini belirleyen ek hizmetler de mevcut. Örneğin içeriğin bir gün içerisinde teslim edilmesini istiyorsanız veya videoda daha fazla fotoğraf kullanılmasını istiyorsanız daha fazla ödeme yapmanız gerekebilir.

Aynı grubun farklı içerikleri de var

Dans topluluğunu araştırdığımızda, söz konusu ekibin bağlı olduğu grubun “Aslan Takımı” olduğunu da tespit ediyoruz.

Afrika aslanları diğer işleri

Aslan takımının bağlı bulunduğu içerik stüdyosu, uzun vadede Afrika’daki insanların yaşamlarını iyileştirmeyi ve yoksulluğu azaltmayı hedefliyor.

Şirketin bünyesinde “Fitness Takımı”, “Beyaz Kaplan Takımı”, “Havuz Takımı” şeklinde isimlendirilen farklı dans grupları yer alıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version