Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aday karşılama mitinge döndü


AGIRÎ – Agirî’nin Dutax ve Panos ilçelerinde binlerce kişi Yeşil Sol Parti adaylarını karşıladı. Mitinge dönen karşılamalarda konuşan Sırrı Sakık, “Yeni yüzyıl Kürtlerin özgürlük yüzyılı olacak” dedi.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Agirî milletvekili adayları Sırrı Sakık, Nejla Demir, Heval Bozdağ ve Zelal Yılmaz, Dutax (Tutak) ve Panos (Patnos) ilçelerinde seçim irtibat büroları açtı. Sema Yüce’nin annesi Zennure Yüce de açılşışlara katıldı. Açılışlarda önce çıkan slogan ise “4-0” oldu.  

 

DÛTAX

 

Vekil adayları, kalabalık araç konvoyuyla ilçede tur attı. Ardından seçim irtibat bürosuna kadar yürüyüş yapıldı. Yoğun katılımın olduğu yürütüşe sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Bijî serok Apo” sloganları yükseldi. Büronun açılması sonrası adaylar, seçim otobüsü üzerinde kitleyi selamladı. Sema Yüce’nin annesi Zennure Yüce de otobüsün üzerinden halkı selamladı. Yüce’nin otobüsün üzerine çıkmasıyla halk “Şehit namirin” sloganları attı.

 

Yeşil Sol Parti Agirî milletvekili adayı Nejla Demir, Kürt siyasi hareketi üzerindeki yargı baskısına dikkat çekti. Demir, “36 arkadaşımıza müebbet hapis cezası istiyorlar. Kürt halkının iradesini cezalandırmak istiyorlar fakat biz geri adım atmayacağız. Bu baskıcı zulümkar sisteme boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. 

 

Sırrı Sakık ise, Kürtçe başladığı konuşmasını Türkçe devam ettirdi. Önümüzdeki seçimlerin önemine değinen Sakık, “Eğer birlik olursak 14 Mayıs’ta bu zulüm bitecek. O yüzden birliğimiz çok önemli. Buradaki topluluk tüm Kürtlere mesaj veriyor. Diyoruz ki önümüzdeki dönem özgürlük, barış ve demokrasi dönemidir. Biz zorlu bir mücadelenin yolcuğunu önümüzdeki yüzyılda demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. Yeni bir yüzyıl Kürtlerin özgürlük, barış, demokrasi yüzyılı olacak.  Zindanlardan tutun hayatın her alanında, sürgüne giden her arkadaşımızı 2023’ün 14 Mayıs’nda bu topraklara getireceğiz. Özgürlükleri hayata geçireceğiz. Bizim yol arkadaşlarımızın hepsi geri dönecek. Siz burada 4 arkadaşımız parlamentoya gönderirseniz sizin çözüm sesiniz olacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

4-0 MESAJI 

 

Kentte dört vekil çıkartacaklarını vurgulayan Sakık, “Dört vekil sizin emrinize amade olacaktır. Kentteki tüm belediyeleri de alacağız. Biz birkaç ay sonra kentteki tüm belediyeleri alacağız. Kürtler mücadele ede ede buraya geldi. Mücadeleden müzakere dönemine geldik. Genel affın yolunu bulacağız” diye kaydetti.  

 

Baskıların bugüne kadar Kürt halkını yıldıramadığını vurgulayan Sakık, “Baskılar sizi yıldırmış olsaydı bugün burada olur muyduk? Baskılar sizi yıldırmış olsaydı 10 partisi kapatıldığı halde bugün Meclis’teki üçüncü büyük parti olur muyduk? Diğer partiler tekçi ve ırkçıdır, size dost değildir. Direneceğiz ve kazanacağız. Kazanmak boynumuzun borcudur” diye konuştu.

 

PANOS

 

Yüzlerce araçtan oluşan konvoy daha sonra Panos’a geçti. Konvoy her geçen dakika daha da büyüdü. Cumhuriyet caddesinde yürüyen heyete binlerce kişi eşlik etti. Açılışı gerçekleşen büronun önünde ise, heyeti yüzlerce kişi davul ve zurnalarla partilileri karşıladı. Mitinge dönen buluşmada yurttaşlar sık sık, “Bijî serok Apo”, “Bijî Serok” sloganları attı. 

 

Yeşil Sol Parti’nin Panoslu adayı Zelal Yılmaz, Agirî halkının tüm adaylara sahip çıkacağını belirtti. Yılmaz, “Biliyoruz ki bize sahip çıkacaksınız ve 4 vekili de meclise göndereceğiz. Kullanacağımız oylar çok önemli, hepimize sorumluluk düşüyor. 20 yıldır halkımızı ötekileştiren, bizleri yok sayan, bizi inkar eden, halkımıza şiddet uygulan bu dikta rejimi göndereceğiz. Bizleri yoksulluğa, işsizliğe mahkum eden iktidarı yollayacağız. Onlar artık vaad veremez, hesap verecekler” ifadelerini kullandı. 

 

Bir diğer aday Heval Bozdağ da, “Bu coşkuya layık olmaya çalışacağız. Yeşil Sol Parti’nin ağacını, ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle gezerek her yerde yeşerteceğiz. Biliyorsunuz bu seçim hepimiz için çok önemli, 14 Mayıs’ta yeni bir güne uyanacağız. O gün yeni yaşamı başlatacağız. Yeşil Sol Parti tüm bileşenleriyle yeni geleceğin inşasını yapıyor. AKP-MHP iktidarı bir talan, rant rejimi, yoksullardan çaldı, doğayı tahrip etti. Çürük binalar inşa etti, o binalarda binlerce kişi hayatını kaybetti. Bunun hesabı 14 Mayıs’ta verilecek” şeklinde konuştu. 

 

Sakın da kısa bir konuşma yaptı. 

 

BAZÎD

 

Bazid’te köylerde seçim çalışması yürütüldü. Kazan, Pullutarla, Aşağı Tavla mahallerini gezen partililer, seçimin önemine değindi. Partililer, ayrıca köylerin giriş ve çıkışlarını Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süsledi.

 

 

GIYADÎN

 

Heyetin yarın ziyaret edeceği Giyadîn’de ise, Yeşil Sol Parti tarafından mahalle mahalle bildiri dağıtıldı.  

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version