Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’nden seçim sahasına: Gece gündüz çalışıyor

Adalet Nöbeti’nden seçim sahasına: Gece gündüz çalışıyor


İSTANBUL – Hasta ve infazı yakılan tutuklular için gerçekleştirilen Adalet Nöbeti eyleminde onlarca kez gözaltına alınan Fince Akman, adalet için Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmalarında yer alıyor. 

 

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağı 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kalırken, ezilen, ötekileştirilen ve adalet için mücadele veren tüm toplumsal kesimlerin buluştuğu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Kurdistan ve Türkiye’de çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil Sol Parti’nin çalışmalarına destek verenlerden biri de hasta ve infazı yakılan tutuklular için yaklaşık 1 yıl boyunca İstanbul’un hemen hemen her noktasında Adalet Nöbeti eylemini sürdüren tutuklu yakınlarından Fince Akman.

 

Başta Silivri Cezaevi’nde tutuklu oğlu Yakup Akman ve diğer tüm hasta tutuklular için birçok tutuklu yakınıyla sürdürdüğü eylemlerde polis işkencesine maruz kalan ve onlarca kez gözaltına alınan Akman, gerçek adaletin tesis edilmesi için seçim çalışmalarında yer alıyor. 

 

TUTUKLULAR İÇİN ADALET MÜCADELESİ 

 

Kürt kimliğinden dolayı uzun yıllar devlet baskısı ve zulmüne maruz kalan Akman, bu zulme kendisiyle birlikte 7 çocuğunun da maruz kaldığını belirtti. Geçtiğimiz yıl içerisinde cezaevlerindeki uygulamalar nedeniyle onlarca tutuklunun yaşamını yitirdiğini hatırlatan Akman, hasta ve infazı yakılan tutukluların yakınlarıyla adalet için yola koyulduklarını söyledi.

 

Tutuklu yakınlarıyla beraber, “Cezaevlerinden tabutlar çıkmasın” diye Adalet Nöbeti eylemi başlattıklarını anımsatan Akman, eylemlerini sokak ve adliye önünde sürdürdüklerini söyledi. “Madem adliyelerde ‘adalet’ yazıyor o zaman adaleti bu yerlerde isteyeceğiz dedik” diyen Akman, “Bütün eylemlerde ne adaleti tanıdılar ne de anneleri. İşkence, kaba dayakla şiddet uygulandı. Geçtiğimiz hafta oğlumun görüşüne gittim işkencenin devam ettiğini söyledi. Sadece siyasi tutuklular için değil cezaevlerinde hasta ve infazı yakılan tüm tutuklular için, tüm mağdurlar için eylemlerimizi sürdürdük.”

 

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALARDA

 

İktidarın cezaevlerine dönük politikasını devam ettiğini kaydeden Akman, buna karşı Yeşil Sol Parti ile alanlarda olduklarını dile getirdi. Tek hedeflerinin AKP iktidarını göndermek olduğuna dikkat çeken Akman, bu seçimlerde AKP’yi göndermeleri halinde birçok şeyin değişeceğini sözlerine ekledi. Akman, “AKP giderse cezaevlerinde yaşananlar son bulur. Bu dertten kurtulmak için gece gündüz çalışıyoruz. Erdoğan gitmezse de mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkes sandığa gittikten sonra oyuna sahip çıkmalı. Bu seçimler, varlık, yokluk ve kurtuluş olarak görülmeli. Oyumuza sahip çıkarsak başarırız” ifadelerini kullandı. 

 

AKP’DEN KURTULMA SEÇİMİ 

 

Seçim çalışmalarında edindiği izlenimleri paylaşan Akman, şöyle devam etti: “Daha önce Erdoğan’a oy veren fakat bugün ondan razı olmayan çok sayıda kişi var. Artık Erdoğan’dan korkacak kimse kalmadı. Herkes ondan kurtulmak istiyor. Bu seçimler vicdan seçimi. Tüm kadınlar ve anneler seçimlerde aktif olmalıdır. Özellikle de çocukları cezaevlerinde olanlara ‘Çocuklarımızı kurtaralım’ diyorum. Bugün sadece Kürtler değil her kesimden cezaevinde olan mağdurlar var.” 

 

MA / Ergin Çağlar 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version