Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’nin gizli belgelerini sızdıran genç asker yakalandı: Mutfak tezgâhı ele verdi, amacı pandemide sıkılan gençleri eğlendirmekti

Serbestiyet


21 yaşındaki istihbarat personeli ve Massachusetts Ulusal Muhafızları mensubu Amerikalı asker Jack Teixeria dün (13 Nisan) geçen haftadan beri dünya medyasının gündemini belirleyen ABD ordusuna ait gizli askeri belgelerin sızdırılması soruşturmasında gözaltına alındı.

Genç askerin kimliği, gizli belgelerin yer aldığı fotoğraflarda görünen mutfak tezgâhının, ablasının Facebook’a yüklediği bir fotoğraftaki tezgâh ile bire bir örtüşmesi sonucu tespit edildi.

Edinilen bilgilere göre Teixeria, pandemi döneminde evde sıkıldığı için internette organize olan bir grup genç erkek ile Discord kanalları üzerinden tanıştı, onlara ABD ordusunun gizli bilgileri olduğunu söylediği veriler üzerinden savaş senaryolarını değerlendirdi. Online savaş oyunlarını seven genç erkekler zamanla daha küçük bir grup kurdu ve Teixeria liderliğinde sohbete devam etti.

Teixeria grup içerisindeki bazı kişilerin paylaştığı belgelerin gerçek olduğuna inanmaması üzerine öfkelendi ve Ekim 2022’den itibaren orijinal belgelerin fotoğraflarını çekerek Discord kanalına yükledi. Böylece belgeler kanal üzerinden yayıldı ve geçen hafta New York Times gibi gazeteler tarafından fark edildi.

ABD’li yetkililer sızıntıyı doğrulamış, fakat belgeler üzerinde oynama yapılmış olma ihtimalinin de olduğunu söylemişti. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version