Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AB’den Ukrayna ile birbirlerinin mahkeme kararlarını tanıma kararı

AB’den Ukrayna ile birbirlerinin mahkeme kararlarını tanıma kararı


ALİ MİRZA YAZAR | BRÜKSEL TR724

Avrupa Birliği Konseyi, Hukuki veya Ticari Konularda Yabancı Kararların Tanınmasına İlişkin Lahey Sözleşmesi çerçevesinde Ukrayna ile birbirlerinin mahkeme kararlarını tanıyacak ve uygulayacak. Ukrayna ile AB arasındaki antlaşma onaylandı.

AB dönem başkanı İsveç’in Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, ”Birbirlerinin kararlarını tanıma ve uygulama kararı ile AB ile Ukrayna arasındaki bağlar daha da güçlenecektir.” dedi.

‘İki yönlü tanımaya engel yok’

Avrupa Birliği üye ülkeleri, yargının bağımsızlığı ve etkinliği, yolsuzlukla mücadele veya temel haklara saygı gibi konularda AB’nin Ukrayna ile anlaşmalı ilişkilere girmesini engelleyebilecek temel engellerin bulunmadığı savunuyor.

AB’nin, Ukrayna ile Hükümler Konvansiyonu kapsamında anlaşması, hukuki ve ticari konularda AB ve Ukrayna kararlarının tanınmasını ve tenfizini (yabancı bir mahkeme kararının icrai etkilerinin ülkeler arasında icra edilebilmesi) kolaylaştıracak. Anlaşma 1 Eylül 2023’te yürürlüğe girecek.

Lahey Sözleşmesi nedir?

2019’da imzalanan Lahey Sözleşmesi, sözleşmeci devletleri, kendisine taraf olan diğer devletlerde medeni veya ticari konularda verilen kararları tanımayı ve infaz etmeyi taahhüt ediyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version