Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de yine helikopter kazası: Üç ölü, bir yaralı

ABD'de yine helikopter kazası: Üç ölü, bir yaralı


– ABD’de 11’inci Hava İndirme Tümeni’ne bağlı görev yapan iki AH-64 Apache tipi askeri helikopter eğitim uçuşundan döndükleri sırada havada çarpıştı. ABD ordusu, eğitimden dönen helikopterlerde bulunan Alaska eyaletinin Healy bölgesi yakınlarında çarpışması sonucu iki askerin olay anında bir askerinse hastaneye kaldırılırken öldüğünü açıkladı. Yaralı bir asker ise Alaska eyaletine bağlı Fairbanks’te bulunan bir hastanede tedavi altına alındı.

Fort Wainwright üssünden havalanan helikopterlerin çarpışmasının ardından açıklama yapan ABD ordusu Alaska Sözcüsü John Pennel, kaza anında her iki helikopterde toplam dört personel olduğunu aktardı. Kaza hakkında açılan soruşturmayı Alabama Muharebe Hazırlık Merkezi’nde görevli bir ekip tarafından yönetileceği açıklandı.

Geçen ay da ülkenin Kentucky eyaletinde orduya ait iki HH-60 Black Hawk tipi iki askeri helikopter rutin eğitim uçuşu sırasında düşmüştü. 101’inci Hava İndirme Tümeni’ne bağlı görev yapan helikopterlerde bulunan dokuz asker ölmüştü. Şubat ayında da yine Apache tipi bir helikopter Talkeetna’ dan havalandıktan sonra havada takla atmış, helikopterde bulunan iki asker yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version