Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de istihdam beklentiyi bir adım aştı

ABD'de istihdam beklentiyi bir adım aştı


ABD mart ayı tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Veriler sınırlı da olsa tarım dışı istihdamda beklentilerin üzerinde artış olduğunu gösterdi.

İstihdam, 230 bin olan beklentiyi aşarak, 236 bin olarak gerçekleşti. Şubat ayında 311 bin olarak açıklanan tarım dışı istihdam artışı 326 bine revize edildi.

Mart ayında işsizlik oranı ise yüzde 3,6’dan yüzde 3,5’e geriledi. Piyasa beklentisi işsizlik oranının yüzde 3,6 olarak kalacağı yönündeydi. Geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 6,8’den yüzde 6,7’ye indi. Ülkede işgücüne katılım oranı yüzde 62,5’ten yüzde 62,6’ya çıktı.

Saatlik kazançlar aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,2 artış gösterdi. Analistlerin beklentisi aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,3 artış olacağı yönündeydi. Ortalama çalışma saati 0,1 saat azalarak 34,4 saat oldu.

FED’İN BU KEZ FAİZİ PAS GEÇMESİ FİYATLANIYOR

Tarım dışı istihdam verisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed), para politikasını belirlemede göz önüne aldığı en önemli kriterler arasında yer alıyor. Fed’in 2-3 Mayıs tarihlerinde yapacağı toplantıda, yüzde 55 ihtimalle politika faizini sabit bırakması, yüzde 45 ihtimalle ise 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi bekleniyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version