Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD: Taliban, Kabil Havalimanı saldırısının planlayıcısını öldürdü: IŞİD’in saldırısında en az 183 kişi ölmüştü

ABD: Taliban, Kabil Havalimanı saldırısının planlayıcısını öldürdü: IŞİD'in saldırısında en az 183 kişi ölmüştü


Afganistan’da yönetimi iki yıl önce ele geçiren Taliban’ın, 2021 yılında 13 ABD askeri ile 170 sivilin öldüğü Kabil Havalimanı’ndaki intihar saldırısının planlayıcısı olduğu belirtilen IŞİD- Horasan liderini öldürdüğü açıklandı.

Bombalı intihar saldırısı, 26 Ağustos 2021’de Taliban’ın kenti yeni ele geçirdiği sırada, ABD askerlerinin Kabil’deki Amerikalıları ve Afganistanlıları kentten, kaotik anlara sahne olan tahliye çalışmaları sırasında meydana gelmişti. Öldürülen kişinin kimliği ve operasyonun ne zaman yapıldığına dair bilgi paylaşılmadı. ABD merkezli CBS kanalına konuşan ABD’li yetkililer ise IŞİD üyesinin haftalar önce öldürüldüğünü ancak ölümünü doğrulamanın zaman aldığını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kirby, Afganistan’da Kabil Havalimanı’nın Abbey Kapısı’na düzenlenen ve 13 ABD askeri ve en az 170 Afganistanlının öldüğü saldırıların planlayıcısı olduğu öne sürülen IŞİD/Horasan’ın üst düzey liderlerinin Taliban tarafından düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Ağustos 2021’deki saldırıdan birkaç gün sonra Kabil’de bir SİHA saldırısı yapmış ve bir intihar saldırganının öldürdüğünü açıklamıştı. Ancak daha sonra ABD saldırısında yedisi çocuk 10 sivilin ‘yanlışlıkla’ öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version