Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD, Suriye’de öldürdüğü IŞİD liderinin kimliğini duyurdu

ABD, Suriye'de öldürdüğü IŞİD liderinin kimliğini duyurdu


ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) pazartesi günü Suriye’nin kuzeyinde bir helikopter baskını sonucu öldürülen üst düzey IŞİD liderinin kimliğinin Abdulhadi Mahmud El-Hacı Ali olduğunu duyurdu.

Açıklamada Avrupa ve Ortadoğu’da saldırı planlamakla suçlanan Hacı Ali’nin hedef alındığı baskının, IŞİD’in ülke dışındaki bazı yabancı etkilileri kaçırmayı planladığına dair istihbarat toplandıktan sonra başlatıldığı belirtildi. Saldırının nerede gerçekleştiğine dair ayrıntılı bilgi ise paylaşılmadı.

Pentagon’dan önce ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan da (CENTCOM) bir açıklama yapıldı. Açıklamada Hacı Ali’nin saldırıda “muhtemelen öldürüldüğü”, iki silahlı kişinin daha öldürüldüğü, baskın sırasında sivillerin ya da ABD güçlerinden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen CENTCOM Başkanı General Michael Kurilla,”IŞİD gerilemiş olmasına rağmen, Ortadoğu’nun ötesine saldırma arzusuyla bölge içinde operasyonlar yürütmeye devam ediyor” dedi.

ABD iki hafta önce Türkiye ve Avrupa’da saldırılar planlamakla suçlanan bir diğer üst düzey IŞİD lideri Halid Eyd Ahmed el-Ceburi’yi de öldürdüğünü açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version