Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD hortumlara teslim: Death Metal konserinde çatı çöktü, ülke genelinde sekiz kişi öldü

ABD hortumlara teslim: Death Metal konserinde çatı çöktü, ülke genelinde sekiz kişi öldü


ABD’nin güneyi ve orta batısında etkili olan fırtına sistemi ölümcül hortumlar yarattı. Ülke genelinde en az sekiz kişi öldü, 50’den fazla kişi yaralandı. Hortumlar Arkansas eyaletinin başkenti Little Rock’ta çok sayıda evin ve iş yerinin hasar almasına, elektrik direklerinin, ağaçların ve otomobillerin devrilmesine. Eyalet genelinde en az beş kişi hortum kaynaklı öldü. Arkansas ve Missouri eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken on binlere kişinin elektriksiz kaldığı açıklandı. Indiana eyaletinde iki, Illinois eyaletinin Belvidere kentinde de bir Death Metal konseri esnasında fırtına nedeniyle etkinlik alanının çatısının çökmesi sonucu bir kişi öldü.

ALTI EYALETTE 40’TAN FAZLA HORTUM

ABD Ulusal Kasırga Merkezi cuma gecesi itibarıyla ülkedeki altı eyalette 40’tan fazla hortum rapor edildiğini duyurdu. Chicago O’hare Uluslararası Havalimanı’nda çok sayıda uçuş hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Arkansas Valisi Sarah Huckabee Sanders, Arkansas merkezinde “önemli hasar” yaşandığını ve Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıkladı. Arkansas’ta 70 binden fazla kişi hortumlar nedeniyle elektriksiz kaldı. Ülkedeki elektrik kesintilerini takip eden “PowerOutage.US” sitesine göre ise ABD’nin fırtınalardan etkilenen bölgelerinde yaklaşık 300 bin hane enerjisiz kaldı.

DEATH METAL KONSERİNDE ÇATI ÇÖKTÜ

Illinois eyaletinin Belvidere kentinde de bir Death Metal konseri esnasında fırtına nedeniyle etkinlik alanının çatısı çöktü. Olayda en az bir kişi öldü, 28 kişi de yaralandı. Yaralılardan enkaz altında kalan bazılarının durumu ağır. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde insanların olay anında enkaz altındakileri çıkarmaya çalıştığı görüldü.

‘TAM BİR KAOSTU’

Olay Morbid Angel adlı Death Metal grubunun “Tour of Terror” adlı turnesi esnasında yaşandı. Yaklaşık 260 kişinin bulunduğu Apollo Theater adlı konser salonun çatısı fırtına nedeniyle bir anda çöktü. Belvidere İtfaiye Şefi Shawn Schadle, olay yerinde 260 kişinin bulunduğunu söyledi. İlk müdahale ekiplerinin birini asansörden kurtardığını ve tiyatronun dışındaki düşmüş elektrik hatlarıyla boğuşmak zorunda kaldığını söyledi. Belvidere Polis Şefi Shane Woody, çöküşten sonraki sahneyi “kaos, tam bir kaostu” diye nitelendirdi.

MISSISSIPPI’DE 26 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Ölümcül kasırga gecesi, Mississippi’de 26 kişinin ölümüne yol açan nadir bir şiddetli hortumdan sadece bir hafta sonra geldi ABD Başkanı Joe Biden taziyelerini sunmak için cuma günü eyaleti ziyaret etti ve ve federal yardım sözü verdi.

Geçen hafta Mississippi hortumu 94 km yol aldı ve yaklaşık bir saat 10 dakika sürdü.Yetkililer, yaklaşık 2 bin evin hasar gördüğünü söylemişti. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version