Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD açıkladı: SDG’den kritik IŞİD’ciye operasyon

ABD açıkladı: SDG'den kritik IŞİD'ciye operasyon


Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) dün gece ülkenin doğusundaki Deyr el Zor vilatetinde IŞİD’in üst düzey yöneticilerinden Muhammed el Sayid’i yakaladığı açıklandı. ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyondan yapılan açıklamada, Sayid’in “örgütün saldırı alanını genişletmesini sağlayan birden fazla hücrenin yöneticisi olduğu” belirtildi.

Koalisyon Güçleri Ortak Operasyonlar Odası Sözcüsü Jonathan Ferrer, Sayid’in yakalanması ile ilgili “Bu operasyonun başarısı, IŞİD’in Suriye’nin kuzeydoğusundaki öldürücü yardım şebekesi ile mali ağını kesintiye uğratacaktır” dedi. Ferrer, “SDG, IŞİD’in kalıcı yenilgisini sağlamak için etkili ve güvenilir bir ortak tercihi olmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

IŞİD, 2014’te Irak ve Suriye’de geniş alanları ele geçirmiş, 2019’da ise iki ülkede de büyük ölçüde yenilgiye uğratılmıştı. Ancak SDG 2019’da IŞİD’in son kalesi olan Bağuz’u da ele geçirmiş olsa da, henüz yakalanmayan militanlar hem Irak’ta hem Suriye’de tehdit oluşturmaya devam ediyor. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version