Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

63 gündür çocuklarını arıyorlar: ‘Nereye başvurduysak haber yok’

63 gündür çocuklarını arıyorlar: 'Nereye başvurduysak haber yok'


Artı Gerçek – Maraş merkezli depremlerin ardından 11 il etkilendi, 50 binden fazla can kaybı yaşanırken birçok kişiye ise ulaşılamıyor. Depremin ardından kendisine ulaşılamayanlardan biri de Defne ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde ikamet eden 26 yaşındaki Ali Topçu. Topçu’nun ailesi tüm girişimlere rağmen 63 gündür çocuklarından haber alamadıklarını söyledi.

Topçu’nun annesi Gülten Topçu, oğlunun Defne’deki evlerinde tek başına kaldığını belirterek, depremin ardından evin enkazının kaldırılmasına rağmen hala çocuklarından haber alamadıklarını belirtti.

DNA ve kan örneği vermelerine, karakol ve adliyeye başvurmalarına rağmen çocuğundan haber alamadığını ifade eden anne Topçu, “Benim evladım bulunmadı. Nereye başvurduysak haber yok. Kimse yardımcı olmuyor. Benim evladım bulunsun diye gece gündüz dua ediyorum” dedi.

‘ÖLÜ YA DA DİRİ BULUNSUN’

Oğlunun ölü ya da diri bulunmasını isteyen anne Topçu, kimliği tespit edilmeyenlerin defnedildiği mezarlığa da baktığını ifade ederek, “DNA testi verdim. Karakollara, adliyelere gittim, gereken her yere başvurdum. Oğluma ilk günden bu yana ulaşamadık” ifadelerini kullandı.(MA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version