Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

1977 1 Mayıs’ında katledilenler anıldı

1977 1 Mayıs'ında katledilenler anıldı


Osman ÇAKLI


Artı Gerçek – Taksim’de 1977 1 Mayıs’ında düzenlenen mitinge yönelik silahlı ve bombalı saldırıda katledilenler için Kazancı Yokuşu’nda anma etkinliği yapıldı. DİSK, KESK, TMMOB, TDB tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganını haykırarak, Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim’in son kez 1 Mayıs’a yasaklı olduğunu söyledi. Çerkezoğlu, yasakların hukuksuz olduğunu sözlerine ekleyerek şöyle devam etti:

“Bundan tam 46 yıl önce yitirdiğimiz arkadaşlarımızı anıyoruz. Her yıl 1 Mayıs’ta olmak, Taksim’de Kazancı Yokuşu’nda olmak bir geleneği yaşatmak değil, ülkemizin aydınlık geleceğini kurmaya dair inancımızı ve irademiz açısından da önemli. 1 Mayıs yılın 364 günü çalışan üreten, bu ülkenin ve dünyanın bütün güzelliklerini yaratan işçi sınıfının alanlarda olduğu bir gün. Yüzünü hiç görmediğimiz ve göremeyeceğiz sınıf kardeşlerimizle sesimizi buluşturduğumuz bir gün.

BÜTÜN ÇARKLAR ZENGİNİ DAHA ZENGİN YAPMAYI ANLATIYOR

Bu yıl çok hüzünlüyüz. 1 Mayıs’ı yine bize yasakladılar. Bu hukuksuz süreç yıllardır sürüyor. 1 Mayıs Taksim yasağı, bu yasakçı zihniyetinin göstergesidir. Buradan ilan ediyoruz, bu 1 Mayıs Taksim’in yasaklı olduğu son yıl olacaktır. Bu meydana kuşun uçmasını engelleyen bu barikatlar çok şey anlatıyor. Ülkemizde demokrasinin son kırıntılarını ortadan kaldıran barikat çok şey anlatıyor. Bütün çarklar, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapmayı anlatıyor. Açlık sınırının 10 bin liraya dayandığı bir ülkede, milyonlarca insanın 8 bin 500 liraya yaşadığı bir ülkede, lüks jiplerle, saray gibi uçaklarla gezmeleriyle övünüyorlar.”

POLİS ABLUKASINA KARŞI 1 MAYIS MARŞI

Açıklamanın ardından anmaya katılanların yürüyüş yapmasını engelleyen polis, meydandan tek tek dağılmaya izin verdi. Polis ablukasına alınanlar bunun üzerine hep birlikte 1 Mayıs Marşı’nı söyledi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version