Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

1 milyon nüfusu olan ilçede 6989 bina riskli: ‘Yeni bir imar yasası şart’

1 milyon nüfusu olan ilçede 6989 bina riskli: 'Yeni bir imar yasası şart'


Artı Gerçek – Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 1 milyon nüfuslu ilçede 6989 riskli yapı için başvuru yapıldığını belirtti. Çebi, “Depreme ‘Senden korkmuyoruz’ diyebilmemiz için yeni imar yasası çıkarılmalı” dedi.

Milliyet’ten Elif Altın’a konuşan Çebi, “Kentsel dönüşüm başlı başına bir projedir. İstanbul’da böyle bir şey yok. İstanbul’un 39 ilçesinin 39’unun da ayrı özellikleri var” diyerek şunları söyledi:

“Birincisi zemin açısından farklılıklar var, ikincisi yapı stoğu açısından, üçüncüsü de yapı stoğunun eski olması açısından farklılar.

‘İSTANBUL’A ÖZEL PLAN HAZIRLANMASI GEREKİYOR’

Depreme ‘Geliyorsan gel, senden korkmuyoruz artık’ diyebilmemiz için yeni imar yasası olması, yenilenmesi, sıfırlanması lazım. İstanbul’a özel plan hazırlanması gerekiyor. Binaların iskanlarının da belli sürelerinin olması gerekiyor. Örneğin, 5 yıl mı süre. Kişi 5 yıl sonra yeniden müracaat edecek yeniden muayene edilecek, oraya ilgili mühendisler gelecek. Hiçbir sorun yoksa senin iskanını yenileyeceğiz. Ama sorun varsa bunun cezasını çekeceksiniz.

‘DEPREMİ SİYASET ÜSTÜ KABUL EDEREK BİR ÇALIŞMA YAPILMASI LAZIM’

Vatandaş, siyasetçi iş birliğinin sonucudur bu işler. Ama vatandaş masum değildir. Kimse kendini geri çekmesin. ‘Başkan ya ben sana boşuna mı oy verdim. Sen bize göndermişsin zabıtayı, biz çatıyı yükseltmişiz bir metre, ne olmuş’ diyebilir. Peki bunun karşısında ne yapacak siyasetçi; dik duracak. ‘Bir daha oy verme kardeşim bana’ diyecek. Kısa süre içerisinde depremi siyaset üstü kabul ederek bir çalışma yapılması lazım.

Biz siyasetçiler biraz kenarda duralım, bilim insanları yapsın. Bizler onların aldıkları kararları uygulayalım. Zemin etüdü doğru olacak, zeminin iyileştirmesi doğru olacak, projeye uyacaksın ve bina sağlamdır o zaman. Sekizi bekle, bir şey olmaz.(Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version