Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’daki ölümcül tren kazası: Halk yetkilileri protesto etti

Yunanistan’daki ölümcül tren kazası: Halk yetkilileri protesto etti


AFP

Yunanistan’da iki trenin kafa kafaya çarpışması sonucu en az 47 kişinin ölmesi ve 6’sı ağır çok sayıda kişinin yaralanmasının ardından öfkeli vatandaşlar sokaklara döktü.

Salı akşamı Larissa kenti yakınlarındaki Tempi’de 350’den fazla kişiyi taşıyan bir yolcu treni ile bir yük treninin çarpışması sonucu en az 47 kişinin ölmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasının ardından Yunanistan’ın başkenti Atina’da protestocular polisle karşı karşıya geldi.

Yaklaşık 1000 kişi Çarşamba akşamı demiryollarını işleten Hellenic Train genel merkezinin önünde çevik kuvvet polisiyle çatıştı. Göstericiler şirketin bazı camlarını kırdı. Polis protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.

Trajedinin ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı istifa ederken, demiryolu çalışanları greve gitti. Yunanistan Demiryolu Çalışanları Federasyonu, kötü çalışma koşullarına ve kronik personel eksikliğine dikkat çekmek amacıyla Perşembe günü 24 saatlik grev başlatma kararı aldı. Federasyon, “daha fazla kadrolu personel, daha iyi eğitim ve özellikle modern güvenlik sistemlerinin uygulanması sürekli olarak çöpe atılıyor” diyerek hükûmeti suçladı.

Avrupa Birliği Demiryolları Ajansı’nın 2022 raporuna göre Yunanistan, Avrupa’daki diğer ülkelere kıyasla demiryolu yolcu güvenliği konusunda daha zayıf bir sicile sahip. Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis dün görevinden istifa ederken hükümetin devraldığı demiryolu sisteminin “21. yüzyıl standartlarına uygun olmadığını” söyledi.

Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Larissa kentindeki tren istasyonu yetkilisi çarpışmayla ilgili olarak tutuklandı. Larissa polis departmanından yapılan açıklamada, 59 yaşındaki söz konusu kişinin ihmal yoluyla toplu ölüme sebebiyet vermek ve ihmal yoluyla ağır bedensel zarara yol açmakla suçlandığı belirtildi.

Dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağarken, Yunanistan’da üç günlük yas ilan edildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version