Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’da tren kazasının ardından yeni Ulaştırma Bakanı göreve başladı

Yunanistan'da tren kazasının ardından yeni Ulaştırma Bakanı göreve başladı


Yunanistan’da salı akşamı Larisa kenti yakınlarından Tempe kasabasında 46 kişinin öldüğü, onlarcasının öldüğü tren kazasının ardından istifa eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Kostas Karamanlis görevi yeni bakan Giorgos Gerapetritis’e devretti.

Tıpkı Karamanlis gibi iktidardaki muhafazakar Yeni Demokrasi partisinden olan Gerapetritis devir teslim töreninde yaptığı konuşmada görevi, ülkenin en ölümcül tren kazasını şeffaf şekilde soruşturma, ülkedeki demiryolu sistemini yenileme ve demiryolu ulaşımını güvenli hale getirme sözleriyle aldığını söyledi. Kazada ölenlerin çoğu 20’li yaşlardaki öğrencilerden oluşuyordu.

Bakanlıkta yapılan törende Gerapetritis “Bu çok ağır bir sorumluluk. Gerçekten ülkemiz için çok karanlık bir dönemden geçiyoruz” ifadesini kullandı.

İŞÇİLER GREVE GİTTİ

Kazanın ardından hükümet ülkedeki demiryollarının durumu hakkında sert eleştirilere maruz kalmış, Larisa, Selanik ve başkent Atina’da dün akşam protesto gösterileri düzenlenmiş ayrıca göstericiler Yunanistan demiryollarının bakımından sorumlu şirket olan Atina’daki Hellenic Train genel merkezinin önünde polisle çatışmıştı.

Panhelenik Demir Yolları Çalışanları Federasyonu da (POS) bugün 24 saatlik grev ilan etti. POS’tan yapılan açıklamada “Hükümetlerin yıllardır Yunan demir yollarının değerini düşük tutması Tempe’deki trajediye neden oldu. Maalesef kadrolu personel istihdam edilmesi, uygun eğitim ve en önemlisi de modern güvenlik teknolojilerinin uygulanması gibi taleplerimiz sürekli gereksizler sepetine atılıyor” ifadeleri kullanıldı.

YENİ BAKAN GERAPETRİTİS: UZMANLAR KOMİTESİ OLUŞTURULDU

Gerapetritis hükümetin kazanın nedenlerini ve “zaman içinde var olan anormallikleri ve pasifliği şeffaf bir şekilde” araştırmak için bir uzmanlar komitesi kurduğunu da söyledi. “Bu zor ve ızdıraplı görev sona erecek, her şey araştırılacak ve Yunan vatandaşlarının dikkatine sunulacak” ifadelerini kullandı.

İstifa eden bakan Karamanlis ise “Ülkede ulusal bir trajedi yaşanıyor, can kaybının önünde hiçbir şeyin önemi yok” diyerek her şeyin araştırılacağına dair güvence verdi. Görevden ayrılan Ulaştırma Bakanı, “Bakan pozisyonuna Giorgos Gerapetritis gibi değerli bir bilim insanının getirilmesi, soruşturmanın kapsamlı olacağı ve kazanın nedenlerinin kesin olarak belirleneceği konusunda kesinlik yaratıyor” dedi.

Salı gecesi yaşanan kazada yaklaşık 350 kişiyi taşıyan yüksek hızlı yolcu treni, saatte 160 km’ye varan hızlarda ters istikametten ve aynı hat üzerinde gelen başka bir yük treniyle çarpışmıştı. Müfettişler iki trenin neden aynı hatta gittiğini soruştururken kazanın olduğu istasyonun şefi tutuklanmıştı. ( DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version