Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’da komünistlerden gövde gösterisi: Mücadeleci İşçiler Cephesi’nin 10 bin destekçisi Sintagma meydanını doldurdu

Yunanistan'da komünistlerden gövde gösterisi: Mücadeleci İşçiler Cephesi'nin 10 bin destekçisi Sintagma meydanını  doldurdu


– Yunanistan’ın Larisa kentinde 57 kişinin öldüğü tren kazasının ardından öfke dinmiyor. En büyük işçi sendikaları ülke genelinde greve gitmeye hazırlanırken, 28 Şubat’ta meydana gelen ve çok dayıda ihmalin sebep olduğu anlaşılan kazayı protesto etmek için başkent Atina’nın merkezinde binlerce insan yürüdü.

Tüm Mücadeleci İşçiler Cephesi’nin (PAME) 10 binden fazla destekçisi, Atina’da parlamento binasının önünde bulunan Sintagma meydanında toplanarak hükümeti protesto etti. ‘Katiller’ ve ‘Unutmayacağız’ sloganları eşliğinde alana giren eylemciler, görev süresi temmuzda dolacak hükümet aleyhinde sloganlar attı.

Toplamda iki milyondan fazla işçiyi temsil eden Yunanistan’ın en büyük işçi sendikaları GSEE ve ADEDY, tren kazasını protesto etmek için 16 Mart’ta genel greve gidecek.

DEMİRYOLU ŞİRKETİNİN SATIŞI IMF İLE İMZALANAN ANLAŞMANIN ŞARTLARINDANDI

Yunanistan, 2008 küresel ekonomik krizin ardından ülkede yaşanan borç krizi sırasında Uluslararası Para Fonu (IMF) ile imzalanan anlaşma kapsamında 2017’de devlete ait demiryolu işletmesini özelleştirmiş ve İtalya’nın devlete ait ‘Ferrovie dello Stato Italiane’ şirketine satmıştı.

Şimdiki adı ‘Hellenic Train’ olan şirketin satışına karşı çıkan sendikalar o dönemde de grevler örgütlemişti. Özelleştirilen şirketin eksik personel ve yetersiz bakım sebebiyle kazaya davetiye çıkardığını savunan demiryolu işçilerinin grevleri ve ülke geneline yayılan protestolar sebebiyle Başbakan Kiryakos Miçotakis özür dilemiş ve Ulaştırma Bakanı istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version