Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan Savunma Bakanı, Türkiye’ye geliyor

Yunanistan Savunma Bakanı, Türkiye'ye geliyor


Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın daveti üzerine Türkiye’ye gelecek. Akar ve Panagiotopoulos, depremlerin vurduğu Hatay’ı ziyaret edecek.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Panagiotopoulos, Akar’ın daveti üzerine 4 Nisan salı günü Hatay’a gelecek. Akar ve Panagiotopoulos, daha sonra baş başa görüşecek. Akar ve Panagiotopoulos, 9 Mart’ta yaptıkları telefon görüşmesinde iki ülke arasında iyi komşuluk ilişkilerine dayalı gündemin geliştirilmesi konusunda mutabık kalmıştı.

DEPREM SONRASI TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDEN İKİNCİ BAKAN OLACAK

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’yi ilk arayan ve yardım teklifinde bulunan ülkelerden biri de Yunanistan’dı. Panagiotopoulos 50 binden fazla kişinin öldüğü depremlerin ardından Türkiye’yi ziyaret edecek olan ikinci Yunan bakan olacak. Daha önce Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias şubat ayında mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Adana’yı ziyaret etmişti.

Dendias, “Biz Yunanistan olarak hem ikili düzeyde hem AB düzeyinde zor günlerin aşılması için elimizden gelen bütün çabayı göstermeye devam edeceğiz” demiş, Çavuşoğlu’nun “Zor günlerde birbirimize yardım etmemiz önemli ama ilişkilerimizi geliştirmek için başka bir deprem ve başka bir felaketi beklemek zorunda değiliz” sözlerine katıldığını belirterek ilişkilerin düzelmesi için bir depremi daha beklemeye gerek olmadığı kanaatinde bulunduğunu söylemişti.

İki ülke arasında Ege’deki enerji kaynakları, karasuları ve kıta sahanlığı, adaların silahsızlandırılması ve Kıbrıs sorununa kadar bir dizi anlaşmazlık gündemdeki yerini koruyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version