Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeniden Refah Partisi’nde kriz: Elif Erbakan Cumhur İttifakı’na katılmaktan rahatsız

Yeniden Refah Partisi’nde kriz: Elif Erbakan Cumhur İttifakı’na katılmaktan rahatsız


5 gün önce Cumhur İttifakı’na katılmayacaklarını açıklayan ve 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimde cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ani bir kararla Cumhur İttifakı’na katılması partide krize neden oldu. Elif Erbakan’a yakın bazı isimlerin gelecek habere göre hareket edeceği belirtilirken, bazı kişilerin de istifa ettiği iddia edildi.

Yeniden Refah MKYK üyelerinin Cumhur İttifakı’na katılmayı yüzde 60 oranında istemediklerini dile getirilmişti. Ani bir kararla ittifaka katılma kararı alan Yeniden Refah Partisi’nde (YRP) merkez karar yönetim kurulu (MKYK) üyelerinin bir bölümünün karardan habersiz olduğu öğrenildi. Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre Refah Partisi’nin kurucusu Necmettin Erbakan’ın kızı ve Fatih Erbakan’ın da kardeşi olan Elif Erbakan’ın da karara tepkili olduğu öğrenildi.

Parti kaynaklarının aktardığına göre dün akşam saatlerinde çevrimiçi toplantıya çağrılan partinin MKYK üyeleri ve kadın kolları yöneticilerine cumhur ittifakına katılma kararı hakkında bilgi verilmedi.

Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan’ın parti içindeki bir kanatla aynı fikirde olduğu ve ittifakın kendilerine zarar vereceğini düşündüğü belirtildi.

Öyle ki Elif Erbakan’ın AKP’li Binali Yıldırım’ın partilerini ziyareti sonrası “Neden cumhur ittifakına katılmamalıyız” başlıklı bir konuşma yaptığı da biliniyor.

Partililerden edinilen bilgilere göre partideki bazı isimler Elif Erbakan’dan haber bekliyor ve buna göre tavırlarını kamuoyuna ilan etmeye hazırlanıyor. Ancak Elif Erbakan’a yakın bazı isimlerin ise istifa kararı aldığı belirtiliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version