Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wagner Grubu: Bahmut şehri neredeyse tamamen kuşatıldı

Wagner Grubu: Bahmut şehri neredeyse tamamen kuşatıldı


Bir yılı geride bırakan Rusya-Ukrayna savaşında Rusya ordusu ve beraberindeki Wagner Grubu’na bağlı paralı askerlerin yaklaşık altı ay sonra ilk ciddi zaferini kazanmak üzere olduğu belirtiliyor.

Wagner Grubu’nun başkanı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Yevgeniy Prigojin Rus güçlerinin Bahmut’u “neredeyse tamamen kuşattığını” ve “Ukrayna güçlerinin kentten çıkabilmesi için sadece tek bir yolun açık kaldığını” söyledi.

Savaş öncesinde 70 bin kişinin yaşadığı kent şu anda harabeye dönmüş durumda. Rusya stratejik önemdeki kenti ele geçirirse çevresindeki diğer bölgelere ilerlemesi kolaylaşacak.

Wagner Grubu Bahmut’taki güçlerinin fotoğraflarını servis etti

PRİGOJİN, ZELENSKİY’E SESLENDİ

Wagner’in patronu askeri kıyafetlerle bir çatıda çektiği videoda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e seslenerek Ukrayna askerlerini Bahmut’tan geri çekmesini istedi.

Prigojin “Özel askeri şirket Wagner’in birimleri Bakhmut’u neredeyse tamamen kuşattı. Sadece bir yol (çıkış) kaldı. Kıskaçlar kapanıyor” dedi.Reuters’a göre üç Ukraynalı esirin de gözüktüğü video, Bahmut merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Paraskoviivka köyünde çekildi. Ukrayna ve Rusya Bahmut’un kontrolü için yapılan savaşta çok sayıda asker kaybettiğini açıklamıştı.

UKRAYNA ULUSAL MUHAFIZLARI KOMUTAN YARDIMCISI: BAHMUT’TA DURUM KRİTİK

Ukrayna Ulusal Muhafızları komutan yardımcısı Volodymyr Nazarenko ise Ukrayna NV Radyosuna durumun “kritik” olduğunu ve çatışmaların durmaksızın devam ettiğini söyledi. Nazarenko “Şehri taarruzla almaya çalışırken kayıplarını hesaba katmıyorlar. Bakhmut’taki güçlerimizin görevi, düşmana olabildiğince çok kayıp vermektir. Ukrayna topraklarının her metresi düşman için yüzlerce cana mal oluyor. Mümkün olduğu kadar çok cephaneye ihtiyacımız var. Burada onları yok edecek cephanemizden çok daha fazla Rus var” dedi.

Bakhmut’ta faaliyet gösteren Ukraynalı insansız hava aracı biriminin komutanı Robert Brovdi de sosyal medyada paylaştığı bir videoda, birimine ordu tarafından derhal şehirden çekilme emri verildiğini söyledi. Brovdi 110 gündür orada savaştığını söyledi ve ayrılma emri için hiçbir sebep göstermedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version