Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Urfa’daki sabote girişimine Kılıçdaroğlu’nun cevabı: Suç değil

Urfa'daki sabote girişimine Kılıçdaroğlu'nun cevabı: Suç değil


Artı Gerçek – Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde selin vurduğu Urfa’da açıklama yaptığı sırada birkaç kişi konuşmayı sabote etmek istedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında sesi yükselen bir kişi “Burası siyaset yapma yeri değil, HDP nerede?” diyerek yuhalamaya çalıştı. Kılıçdaroğlu ise olaya “AK Parti Gençlik Kolları deniyor ama önemli değil, Millet İttifakının iktidarında protesto suç olmayacak” sözleriyle yanıt verdi.

‘HÜKÜMET İSTİFA’ SLOGANLARI YÜKSELDİ

Kılıçdaroğlu’nu konuşma yaptığı sırada yuhalayan birkaç kişi, çevredekilerin tepkisiyle karşılaştı. Bir kadın, protestoculara öfkelenerek, “Bitirdiler, daha aklınız başınıza gelmedi mi? Bu daha az demek ki bize. Adam olsalar AKP’yi yuhalarlar” ifadelerini kullandı. Kadının konuşmasının ardından vatandaşlardan “Hükümet istifa” sloganları yükseldi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun sözkonusu olayla ilgili olarak “AK Parti Gençlik Kolları deniyor ama önemli değil, Millet İttifakının iktidarında protesto suç olmayacak” dediğini aktardı.

‘AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI DENİYOR’

Saymaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kılıçdaroğlu’na Şanlıurfa’daki protestoyu sordum.

Şöyle dedi:

‘Organize bir iş midir, yoksa vatandaşın doğal tepkisi midir, bilmiyorum. AK Parti Gençlik Kolları deniyor ama önemli değil gerçekten. Şunu net biliyorum ki, Millet İttifakının iktidarında protesto suç olmayacak.’

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

‘Eksik kalırsak, çekeceğiz vatandaşın tepkisini. Yetersiz kalırsak, istifa edecek yöneticiler. Biz gitmekte olan iktidara hiç benzemeyeceğiz. Sabırla, sükunetle eğileceğiz vatandaşımızın önünde. Belediyelerimiz sahada olacak, gerekeni yapacağız.'”

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version